Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:46:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει υποτίμηση έως 60%
Επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει υποτίμηση έως 60%
Πηγή: Express.gr
ΤΗΝ άποψη ότι επιστροφή στη δραχμή θα «μεταφραζόταν» αυτόματα σε υποτίμηση της τάξης του 60% εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικών και νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης σε συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο. Ο κ. Πισσαρίδης χαρακτήρισε «μεγάλη ανακούφιση» την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εναλλακτική εκδοχή θα ήταν η έξοδος της χώρας από το ευρώ, κατά τη γνώμη του, με πολύ χειρότερες συνέπειες έναντι των επιπλέον μέτρων λιτότητας που συνοδεύουν το νέο «πακέτο». Τόνισε επίσης την ανάγκη να διασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για τους ανέργους –και γενικότερα οικονομικά ασθενείς– στην Ελλάδα.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι προσφέρθηκαν κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ωστόσο δεν τα απορρόφησε. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι απαιτείται η μεταφορά πλεονασμάτων από τον Βορρά στον Νότο μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας επιτροπών εμπειρογνωμόνων, ανεξάρτητων από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, για ζητήματα μακροοικονομίας, με αρμοδιότητες παρακολούθησης, χωρίς εκτελεστική εξουσία. Οπως είπε, θα αποτελούσε ένα «βήμα μπροστά» η δημιουργία ενός αντίστοιχου συμβουλίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου