Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:40:45

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Εγκαταλείπει τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκά ομόλογα η ΡΙΜCO
Εγκαταλείπει τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκά ομόλογα η ΡΙΜCO
Πηγή: Express.gr
ΑΠΟΣΥΡΕΙ τις επενδύσεις της από τα ευρωπαϊκά ομόλογα η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία διαχείρισης ομολόγων, ΡIMCO. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του διεθνούς fund, Μάιλς Μπράντσοου, αποκάλυψε ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη τούς υποχρέωσε να περιορίσουν τις επενδύσεις στην Ευρώπη, αναζητώντας «ευκαιρίες» τοποθετήσεων στο χρέος άλλων χωρών, λιγότερο ριψοκίνδυνων.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Λονδίνο, ο Μ. Μπράντσοου σημείωσε ότι «τα ευρωπαϊκά ομόλογα είναι άκρως επικίνδυνα. Πρέπει να τα αποφύγουμε και να αναζητήσουμε άλλες, λιγότερο επικίνδυνες επενδύσεις».
Τα καλυμμένα ομόλογα, τυπικά, θεωρούνται η ασφαλέστερη κατηγορία χρέους, καθώς εξυπηρετούνται κανονικά από πιστωτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα δάνεια του δημόσιου τομέα. Αποτιμώντας τον βαθμό κινδύνου του ευρωπαϊκού χρέους, ο Μ. Μπράντσοου τόνισε ότι η «δεξαμενή» των αποδεκτών ασφαλειών, όπως για παράδειγμα τα bunds, περιορίζεται και καθίσταται περισσότερο ακριβή, για αυτό και «αναζητούμε άλλα, δημιουργικότερα εργαλεία να επενδύσουμε τα κεφάλαιά μας».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο επικεφαλής της PIMCO, Μ. ελ Εριάν, είχε προειδοποιήσει ότι τα κέρδη των αγορών από τις αρχές του 2012 χρειάζονται κάτι παραπάνω από τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και την προθυμία των επενδυτών να παραμείνουν ανεπηρέαστοι από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου