Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 06:31:31

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Από το 2009 έχουν διαρρεύσει καταθέσεις ύψους 65 δισ. ευρώ
Από το 2009 έχουν διαρρεύσει καταθέσεις ύψους 65 δισ. ευρώ
Πηγή: Express.gr
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ύψους 65 δισ. ευρώ έχουν διαρρεύσει από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα από το 2009 μέχρι και σήμερα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Από τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο 16 δισεκατομμύρια έχουν πάει στο εξωτερικό νομίμως, με εμβάσματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, λιγότερο από 10% των 16 δισ. ευρώ έχει κατατεθεί σε τράπεζες στην Ελβετία, ενώ πολύ περισσότερα, το 32%, έχουν μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υπάρχουν καταθέσεις που εν μέρει έχουν μετατραπεί σε δαπάνη, εν πολλοίς όμως βρίσκονται φυλαγμένες και είναι κρίμα να μη γυρίζουν στις τράπεζες», ανέφερε ο υπουργός, υπονοώντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλης έκτασης αποθησαυρισμός.

«Αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε τώρα, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής ασφάλειας με την ολοκλήρωση του PSI, με την ολοκλήρωση των δύσκολων διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα και με την καταβολή του πρώτου μέρους του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ, είναι να δώσουμε το μήνυμα παντού, και κυρίως στους Ελληνες καταθέτες, ότι οι τράπεζες έχουν οριστικά διασφαλιστεί», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη πως οι καταθέσεις που «έφυγαν» δεν ανήκουν μόνο σε μεγάλους καταθέτες αλλά και σε πολίτες που τις χρησιμοποίησαν για να πληρωθούν οφειλές στο Δημόσιο ή εργαζόμενοι επιχειρήσεων.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου