Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 17:48:06

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow National Sec.: Η «Επενδυτική Βίβλος» για το 2012
National Sec.: Η «Επενδυτική Βίβλος» για το 2012
Πηγή: Express.gr

Επιλογή μετοχών από τον μη χρηματοοικονομικό κλάδο προτείνει για το μεγαλύτερο μέρος του 2012 η National Securities στην «Επενδυτική Βίβλο» που δημοσίευσε για το νέο έτος.

Η ΑΧΕ από επενδυτικής πλευράς για το 2012 ξεχωρίζει τους τίτλους των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, Folli Follie Group και Frigoglass.

Το momentum της κερδοφορίας των τραπεζών παραμένει ιδιαίτερα αδύναμο, επισημαίνεται, ενώ θεωρείται πιθανό, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ιδρυμάτων, να ανακύψουν ευκαιρίες και από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.
Σε άλλους τομείς της οικονομίας, αν και εντοπίζονται μόνο περιορισμένες ενδείξεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης, που κυρίως αναμένεται να στηριχθεί σε περικοπή κόστους, ορισμένοι τομείς επισημαίνονται ως ικανοί να αντέξουν τις πιέσεις της ύφεσης.

Τα κριτήρια που θέτει η National Sec. για την επιλογή τίτλων περιλαμβάνουν την ποιότητα του ισολογισμού, την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τις δυνατότητες περικοπής κόστους, την αποτίμηση και τον συσχετισμό με τις μακροοικονομικές εξελίξεις.
Ως πιθανούς θετικούς καταλύτες η ΑΧΕ βλέπει την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, τις μετακινήσεις στη δυναμική της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τους επιπλέον διαγωνισμούς για πιθανή εκμετάλλευση φυσικών πηγών.

Σε ό,τι αφορά το μακροοικονομικό μέτωπο, εκτιμώνται μείωση της αβεβαιότητας, επιτυχής και έγκαιρη ολοκλήρωση του PSI, στοιχεία για θετικό momentum στο δημοσιονομικό μέτωπο και επιτάχυνση της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. παράλληλα με επιβράδυνση της οικονομίας σε χώρες που αποτελούν προορισμούς-κλειδιά για ελληνικά αγαθά.
Οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής παραμένουν φιλόδοξοι, αναφέρει στο report της η χρηματιστηριακή.
Θ.Σ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου