Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 01:28:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπει και η Fitch
Χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπει και η Fitch
Πηγή: Express.gr
 Νέο χτύπημα από τους οίκους αξιολόγησης είχαμε την Τρίτη. Μετά την Standard & Poor's που προβλέπει Ελληνική χρεοκοπία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο διευθύνων σύμβουλος της  Fitch Ratings, Edward Parker,  δήλωσε  στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ότι «Η ελληνική χρεοκοπία θα συμβεί σύντομα και αυτό δεν θα αποτελεί έκπληξη». Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει τις πληρωμές των ομολόγων του Μαρτίου είπε ο Parker σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Στοκχόλμη.

«Η πιο χρεωμένη χώρα της ευρωζώνης είναι απίθανο να καταφέρει να πληρώσει  ομόλογα 14,5 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου 2012» τόνισε ο Πάρκερ, χαρακτηρίζοντας το PSI ως «χρεωκοπία», σχολιάζοντας ότι  «δεν θα αποτελέσει έκπληξη όταν η ελληνική χρεωκοπία συμβεί πραγματικά, και την αναμένουμε να έλθει σύντομα».
Η λεγόμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI Private Sector Involvement), για εμάς, θα μετρούσε ως χρεοκοπία, είναι σαφέστατα μια  χρεοκοπία για τη Fitch δήλωσε ο Parker.
«Η κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι πιθανό να είναι μακρά και παρατεταμένη», είπε ο Parker. «Απλά, δεν υπάρχει αρκετή πολιτική βούληση για να μεταβείτε σε κάποια δημοσιονομική ένωση, με την έννοια της από κοινού και εξολοκλήρου εγγύηση του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης από όλα τα κράτη.»

Εκτός της Ελλάδας, η Fitch Ratings ασχολήθηκε και με τη Ρωσία (τη Δευτέρα), για την οποία διατήρησε την πιστοληπτική της αξιολόγηση (ΒΒΒ), υποβαθμίζοντας όμως την προοπτική (outlook) του αξιόχρεου της χώρας σε  σταθερή από θετική.

Την περασμένη εβδομάδα η Standard & Poor's υποβάθμισε εννέα χώρες από τη ζώνη του Ευρώ, μεταξύ αυτών και την αξιολόγηση της Γαλλίας. «Οι υποβαθμίσεις από την S&P δείχνουν ότι χώρες μπορεί να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις πληρωμής του χρέους τους και η Ελλάδα θα αποδειχθεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα» έγραψε στο Twitter ο Bill Gross, ο οποίος διευθύνει το μεγαλύτερο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο το Pacific Investment Management Co.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου