Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 01:29:11

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow ESRB: Χειροτερεύει η κατάσταση στις αγορές ομολόγων - κίνδυνοι για τράπεζες
ESRB: Χειροτερεύει η κατάσταση στις αγορές ομολόγων - κίνδυνοι για τράπεζες
Πηγή: ΑΠΕ  22/12/11-20:05


Το θεσμικό όργανο που εποπτεύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ προειδοποίησε σήμερα ότι τα πιστωτικά ιδρύματα χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα απέναντι σε μια κλίμακα οικονομικών κινδύνων--προς το παρόν, σε αυτούς δεν εκτιμά πως συμπεριλαμβάνεται η διάλυση της ευρωζώνης--την ώρα που λόγω της κρίσης χρέους έχουν ενταθεί οι απειλές.

"Αναλογιζόμενοι ακριβώς τούτο, διαπιστώνουμε ότι χειροτερεύει τελικά η κατάσταση στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων", ανακοίνωσε σήμερα στην έδρα του στη Φρανκφούρτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Συστημικούς Κινδύνους (ESRB).

Τη γραπτή ανακοίνωση υπογράφει ο αντιπρόεδρος του ESRB, Μέρβιν Κινγκ, ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.
"Έχει διαμορφωθεί ένα ακραίο κλίμα αποφυγής του οικονομικού κινδύνου, στερούνται εμπιστοσύνης οι επενδυτές για να συνεχίσουν να παρέχουν κεφαλαιακές δόσεις στα πιστωτικά ιδρύματα", επισημαίνει ο Κινγκ.

"'Αρα, έχει αυξηθεί η εξάρτηση των τραπεζών από τις Κεντρικές τράπεζες, την ώρα που πέρασαν πια στην πραγματική οικονομία οι τεταμένες καταστάσεις στο επίπεδο του πιστωτικού τομέα", επισημαίνει επίσης.

Πάντως με την ανακοίνωση διασαφηνίζεται ότι το ενδεχόμενο να διασπαστεί η 17μελής ευρωζώνη δεν απασχόλησε τη συνεδρία του ESRB και δεν ετέθη θέμα οδηγιών στις εμπορικές τράπεζες πώς να χειριστούν την κρίσιμη εξέλιξη.
Προτρέπονται οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη "να επιταχύνουν την υλοποίηση όσων συναποφάσισαν μια ευρύτερη δημοσιονομική πειθαρχία και την κεφαλαιακή ενίσχυση του (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)" στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο των Βρυξελλών στις 26 Οκτωβρίου.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου