Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:45:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καταθέσεις - Επενδύσεις arrow Saxo Bank: Ακραία σενάρια για το 2012
Saxo Bank: Ακραία σενάρια για το 2012
Πηγή: Express.gr
ΕΙΝΑΙ σημαντικό ο επενδυτής να έχει κατά νου την πιθανότητα να εκδηλωθούν απρόβλεπτες καταστάσεις γιατί, αν συμβούν, θα έχουν τεράστια επίδραση στις αγορές.

Οι «Outrageous Predictions» της Saxo Bank για το 2012 είναι οι παρακάτω:

Η Apple βουλιάζει 50% από το υψηλό 2011

Η Apple είναι μία από τις πιο αγαπημένες εταιρίες της Αμερικής, αν όχι του πλανήτη. Oμως η κληρονομιά που άφησε ο Steve Jobs θα υποστεί πολυμέτωπο ανταγωνισμό από την Google, την Amazon, τη Microsoft - Nokia και τη Samsung πάνω στα πλέον επιτυχημένα προϊόντα της, iPhone και iPad. Δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς 55% και η μετοχή της θα βουλιάξει.

Μακρά «τραπεζική αργία» στην Ε.Ε.

Οι αλλαγές στην ευρωπαϊκή συνθήκη θα αποδειχθούν ανεπαρκείς και η κρίση χρεών στην ευρωζώνη θα επιτεθεί ξανά με δριμύτητα στα μέσα του έτους. Οι ευρωαγορές θα υποκύψουν και θα διολισθήσουν 25% μέσα σε λίγες ώρες, υποχρεώνοντας τους πολιτικούς της Ε.Ε. να επιβάλουν «παρατεταμένη τραπεζική αργία», κλείνοντας όλα τα χρηματιστήρια και τις τράπεζες για μία εβδομάδα τουλάχιστον.

Ο άγνωστος «Χ» στον Λευκό Οίκο

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης, ο B. Obama κατάφερε λίγες αλλαγές και πρόσθετο αποπροσανατολισμό στο πολιτικό σύστημα. Υποψήφιος από τρίτο κόμμα θα εμφανιστεί με δυνατό πρόγραμμα στις αρχές του 2012 και θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου με 38% των ψήφων.

Yφεση στην Αυστραλία

Καμία οικονομία δεν εξαρτάται περισσότερο από την Κίνα όσο της Αυστραλίας. Καθώς η ζήτηση της Κίνας για τα μεταλλεύματα και τους φυσικούς πόρους της Αυστραλίας θα μειωθεί, η χώρα θα υποστεί ύφεση, η οποία θα διογκωθεί εξαιτίας του αναμενόμενου κραχ στην αγορά ακινήτων.

Κρατικοποίηση 50 ευρωπαϊκών τραπεζών

Οι πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ και των υπόλοιπων ρυθμιστικών αρχών θα φτάσουν στα όριά του το τραπεζικό σύστημα και θα επιφέρουν «ξεπούλημα» σε ενεργητικά - με ελάχιστους αγοραστές διαθέσιμους στην αγορά. Το απόλυτο πάγωμα της διατραπεζικής αγοράς θα εξαναγκάσει τους καταθέτες σε πανικόβλητες αναλήψεις. Πάνω από 50 τράπεζες θα καταλήξουν κρατικοποιημένες και πολλές πασίγνωστες σήμερα εμπορικές τράπεζες της Ευρώπης θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Η Σουηδία και η Νορβηγία αντικαθιστούν το ελβετικό «καταφύγιο»

Το να είναι μια χώρα καταφύγιο σε έναν κόσμο γεμάτο υποτιμήσεις ενέχει σειρά κινδύνους για την οικονομία της. Αυτό θα συμβεί στην Ελβετία, που υποχρεώνεται σε επιθετικές υποτιμήσεις του φράγκου, ωθώντας τους διαχειριστές σε αναζήτηση νέων καταφυγίων. Οι ροές κεφαλαίων προς τα κρατικά ομόλογα της Σουηδίας και της Νορβηγίας θα γίνουν τόσο διάσημες που θα πιέσουν τα 10ετή επιτόκια 100 μονάδες βάσης και πλέον χαμηλότερα από τα γερμανικά Bunds.

Η SNB κερδίζει τον πόλεμο του φράγκου στο 1,5

Ο επίμονος πόλεμος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας θα αποδώσει καρπούς και, μετά την επιβολή πρόσθετων μέτρων με ακόμη και αρνητικά επιτόκια, η Ελβετία θα κατορθώσει τη μεταβολή της ισοτιμίας ευρώ - φράγκου έως το υψηλό του 1,50 φράγκου.

Ανατίμηση του δολαρίου στα 7 γουάν

Καθώς η Κίνα θα φτάσει στα πρόθυρα της ύφεσης, δηλαδή θα έχει ανάπτυξη μόνο 5% - 6%, το Πεκίνο θα προσπαθήσει να διασώσει τους εξαγωγείς επιτρέποντας τη διολίσθηση του γουάν έναντι του δολαρίου.

Αύξηση 100% στον Baltic Dry Index

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου το 2012 σε συνδυασμό με το ότι η Βραζιλία και η Αυστραλία θα αυξήσουν την προσφορά σιδηρομεταλλεύματος, χαμηλώνοντας περαιτέρω τις τιμές και συνακόλουθα αυξάνοντας τη ζήτηση από την Κίνα και σε συνδυασμό με την πιστωτική χαλάρωση, θα προκληθεί μαζική εκτίναξη στη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος.

Διπλασιασμός στην τιμή σίτου

Η τιμή του σιταριού θα διπλασιαστεί το 2012, μετά τις πολύ κακές σοδειές του 2011. Με 7 δισεκατομμύρια ανθρώπινα στόματα στον πλανήτη και τις μηχανές εκτύπωσης χρήματος να δουλεύουν σαν τρελές, οι κακοκαιρίες –δυστυχώς– θα επιστρέψουν σε όλο τον κόσμο και θα κάνουν τη χρονιά πολύ δύσκολη για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Θ.Σ. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου