Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 00:29:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καλλικράτης 2011 arrow Επιχειρησιακό πρόγραμμα 152 εκ. μέσω ΕΣΠΑ για τους "καλλικρατικούς" δήμους
Επιχειρησιακό πρόγραμμα 152 εκ. μέσω ΕΣΠΑ για τους "καλλικρατικούς" δήμους
Πηγή: Express.gr
EΠIXEIPHΣIAKO πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 152 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα αναπτυχθεί σε τρεις κύριους άξονες για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», με έμφαση στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακή αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Ο υπουργός υποστήριξε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει έως το 2014, ενώ σημείωσε ότι αποτελεί αφετηρία για τους δήμους και τις περιφέρειες, προκειμένου να κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, πέραν των, προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα παρουσιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, που καταρτίζεται σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, που προβλέπει την υλοποίηση μικρών έργων από εργαζόμενους, οι οποίοι θα απασχοληθούν μόνο μέχρι 135 ημέρες τον χρόνο για συγκεκριμένο έργο.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών στους δήμους στοχεύει να καλύψει σε βάθος τριετίας μέχρι και 100.000 θέσεις εργασίας. Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και πως η επιλογή των απασχολούμενων θα γίνεται από τους καταλόγους του ΟΑΕΔ με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.

Oπως τόνισε ο κ. Καστανίδης, «οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει –και μπορούν– να συγκροτήσουν τοπικά και περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης, δίνοντας απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και της ανάπτυξης». Προσέθεσε ότι «η πιο κρίσιμη, διοικητική μεταρρύθμιση είναι η εσωτερική επέμβαση, δηλαδή, στη διοικητική μικροκλίμακα, στο εσωτερικό των λειτουργιών των δήμων και των περιφερειών, ώστε να καταστούν στην πράξη οι θεσμοί της αποκέντρωσης ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες και να συγκροτούν πρότυπα παραγωγικά και αναπτυξιακά σχέδια, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής τους».

Απαντώντας σε φήμες που φέρουν την τρόικα να είναι δυσαρεστημένη με την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Καστανίδης διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το γνωρίζαμε αυτό».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου