Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:23:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καλλικράτης 2011 arrow Παρουσιάστηκε ο "Καλλικράτης" για τους ΟΤΑ, προϋπολογισμού 152 εκατ. ευρώ
Παρουσιάστηκε ο "Καλλικράτης" για τους ΟΤΑ, προϋπολογισμού 152 εκατ. ευρώ
Πηγή: Express.gr
 Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καλλικράτης», που στοχεύει στη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη ψηφιακή αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 152 εκατομμυρίων ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

    Ο υπουργός είπε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει ως το 2014, ενώ σημείωσε ότι αποτελεί αφετηρία για τους δήμους και τις περιφέρειες, προκειμένου να κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης, «οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει - και μπορούν - να συγκροτήσουν τοπικά και περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης, δίνοντας απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και της ανάπτυξης». Επισήμανε δε ότι «το κεντρικό κράτος απέτυχε, μέχρι στιγμής, να προσανατολίσει την οικονομία και δημιουργικές δυνάμεις, προς ένα σαφές παραγωγικό σχέδιο, κάτι που μπορεί να καταφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της τοπικής περιφερειακής μικροκλίμακας, γνωρίζοντας τα δεδομένα και τις δυνατότητες του τόπου τους».

    Ακόμη ο υπουργός τόνισε ότι «το πρώτο βήμα έγινε με την εξωτερική διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", ψηφίζοντας ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, δημιουργώντας μια νέα διοικητική αρχιτεκτονική. Για να προσθέσει ότι «η πιο κρίσιμη, όμως, διοικητική μεταρρύθμιση είναι η εσωτερική επέμβαση, δηλαδή, στη διοικητική μικροκλίμακα, στο εσωτερικό των λειτουργιών των δήμων και των περιφερειών, ώστε να καταστούν στην πράξη οι θεσμοί της αποκέντρωσης ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες ποιότητας στους πολίτες και να συγκροτούν πρότυπα παραγωγικά και αναπτυξιακά σχέδια, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής τους».

    Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που έχει τέσσερις άξονες, αφορά την Οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση - βελτίωση της διοικητικής ικανότητας (προϋπολογισμού 44,3 εκατ. ευρώ), την ηλεκτρονική διακυβέρνηση - ψηφιακή αυτοδιοίκηση (65 εκατ. ευρώ), την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού (38 εκατ. ευρώ) και την υποστήριξη της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος (4,5 εκατ. ευρώ).

    Απαντώντας σε φήμες που φέρουν την Τρόικα να είναι δυσαρεστημένη με την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Καστανίδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το γνωρίζαμε αυτό». Επίσης, ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι σύντομα θα μπορεί να παρουσιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, που καταρτίζεται σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, που προβλέπει την υλοποίηση μικρών έργων από εργαζόμενους οι οποίοι θα απασχοληθούν μόνο μέχρι 135 ημέρες το χρόνο για συγκεκριμένο έργο.

    Το επιχειρησιακό πρόγραμμα, ύψους 3 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών στους δήμους στοχεύει να καλύψει σε βάθος τριετίας μέχρι και 100.000 θέσεις εργασίας.

    Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και πως η επιλογή των απασχολούμενων στο έργο θα γίνεται από τους καταλόγους του ΟΑΕΔ με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου