Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 10:41:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καλλικράτης 2011 arrow Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ 51 διατάγματα και αποφάσεις για εφαρμογή του Καλλικράτη
Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ 51 διατάγματα και αποφάσεις για εφαρμογή του Καλλικράτη
Πηγή: Express.gr
 ΔHMOΣIEYΘHKAN χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 Yπουργικές Aποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και οι 4.500 μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων, όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών. Γ. Ραγκούσης τονίζοντας ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για την εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου του 2011 της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης με βάση το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Οι δήμοι έχουν εφοδιαστεί με ΑΦΜ, σφραγίδες, έχει γίνει η αντικατάσταση πινακίδων και δεν υπάρχουν προβλήματα σε κτιριακές υποδομές, επεσήμανε ο υπουργός.

Για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος –εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών σε δήμους και περιφέρειες– έχει εκπονηθεί από το υπουργείο και το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και θα λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου, ένα site για τον «Καλλικράτη» (www.kallikratis.ypes.gr) στο οποίο θα έχουν πρόσβαση αιρετοί και πολίτες προκειμένου να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους κ.λπ. Επίσης, για τον ίδιο λόγο από την 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1500, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι τρόποι, π.χ. sms, για να ενημερώνονται οι αιρετοί άμεσα. Επιπλέον, έχει εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης για τους αιρετούς ώστε να γνωρίζουν σχεδόν βήμα προς βήμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν: συγκρότηση δημοτικών αρχών, οργάνωση νέων δήμων, χρονοδιάγραμμα για τις πρώτες δέκα ημέρες.

Oσον αφορά στο θέμα των δημοτικών επιχειρήσεων, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν οι συνενώσεις και συγχωνεύσεις βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την 1/1/2011 και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2011. Οι μετατάξεις σε αυτόν τον τομέα υπολογίζονται σε περίπου 25.000.

 

Διαχείριση απορριμμάτων

 

Eως το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί με το Yπουργείο Περιβάλλοντος, θα έχουν κλείσει 96 ΧΑΔΑ, δηλαδή ανοικτές χωματερές και οι υπόλοιπες έως τον ερχόμενο Ιούνιο, τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι δήμοι που δεν θα ανταποκριθούν σε αυτό το πρόγραμμα και όχι το κεντρικό κράτος, θα βαρύνονται στο εξής με το πρόστιμο για παράνομες χωματερές που δεν θα κλείσουν εγκαίρως και αυτό θα εμπεριέχεται σε νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα προβλέπεται η συνυπευθυνότητα των δήμων. Ωστόσο, για τους μικρούς και αδύναμους δήμους θα υπάρχει βοήθεια από το κράτος όταν αντικειμενικά δεν θα μπορούν αυτοί οι δήμοι, όπως π.χ. μικρών νησιών, να ανταποκριθούν σε μεγάλα έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Ειδικά για τις περιπτώσεις μικρών νησιών, αλλά και της Πελοποννήσου, όπου καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση σε αυτό τον τομέα, θα προκηρυχθούν δύο διεθνείς διαγωνισμοί για τη διευθέτηση του ζητήματος.

 

Μετατάξεις

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο κ. Ραγκούσης για το θέμα των μετατάξεων στο Δημόσιο. Πρόκειται, είπε, για μια διαρκή διαδικασία η οποία συνδυάζεται με τον «Καλλικράτη» και το νέο μισθολόγιο. Ο υπουργός ανακοίνωσε πως το υπουργείο ζήτησε από τον ΟΟΣΑ (και τόνισε πως ο οργανισμός αυτός δεν ανήκει στην ομάδα της τρόικας) να κάνει μια λειτουργική αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης η οποία θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει όσα θα έχουν καταγράψει οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων σε πρώτη φάση. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου