Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:35:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καλλικράτης 2011 arrow Απορρίπτεται από ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ ο «Καλλικράτης»
Απορρίπτεται από ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ ο «Καλλικράτης»
Πηγή: Express.gr
 THN άρνηση εφαρμογής του από την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ εισέπραξε χθες το νομοσχέδιο «Καλλικράτης». Tο δ.σ. της ΕΝΑΕ είπε ηχηρό «όχι» επιμένοντας στη διεκδίκηση μιας μεταρρύθμισης συνολικής, που θα υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη και τον πολίτη. Η δε ΚΕΔΚΕ διαφώνησε επί της αρχής του νομοσχεδίου για τη νέα διοικητική δομή της χώρας, κατά την άτυπη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, χωρίς τη συμμετοχή του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος».

Συγκεκριμένα, το δ.σ. της ΕΝΑΕ αποφάσισε:

Να εμμείνει στις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων του που αφορούν τη διοικητική μεταρρύθμιση και να επιμείνει στους όρους και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τα συνέδρια αυτά για το κορυφαίο αυτό ζήτημα, το οποίο αφορά το μέλλον της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και τη μετεξέλιξή της σε ισχυρή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Eπίσης διαπίστωσε ότι το αρμόδιο υπουργείο αγνόησε το σύνολο των βασικών θέσεων και προτάσεών τους.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, είπε ότι δεν υπήρξε εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, ιδιαίτερα για τα οικονομικά και τη χωροταξία. Επίσης ότι από τις 25 προτάσεις που κατέθεσε η ΚΕΔΚΕ για τα θεσμικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, αγνοήθηκαν τελικά από την ηγεσία του Yπουργείου Εσωτερικών οι 16, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σημαντικά ζητήματα. Ως προς τον χωροταξικό σχεδιασμό των νέων δήμων, ανέφερε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση. Ποτέ δεν δόθηκε η δυνατότητα στη διαπαραταξιακή Επιτροπή Παρακολούθησης της ΚΕΔΚΕ να διατυπώσει την άποψή της για το θέμα και άρα την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο υπουργός Εσωτερικών. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου