Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:44:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Καλλικράτης 2011 arrow Αντιδράσεις για τα σχέδια του Καλλικράτη
Αντιδράσεις για τα σχέδια του Καλλικράτη
Πηγή: Express.gr
    Μόνο σε έναν δήμον από τους επτά ή οχτώ που έχουν προκριθεί από το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, συμφωνούν οι δήμαρχοι στη Φθιώτιδα και η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είτε στις έδρες που ορίζονται, είτε στα ονόματα των νέων δήμων, είτε ακόμη και στη χωροθέτησή τους.

    Σύμφωνα με την απόφαση της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας, μόνο στον δήμο Δομοκού συμφωνούν να παραμείνει ως έχει. Για εκείνους της Αταλάντης και της Στυλίδας ζητούν να μετονομαστούν δήμος Λοκρών και δήμος Ανατολικής Φθιώτιδας, αντίστοιχα. Για τον δήμο Παρνασσού ζητούν να αλλάξει η έδρα και από την Τιθορέα, που προβλέπεται, να μεταφερθεί στην Αμφίκλεια. Για τον δήμο Μαλιακού, στον οποίο εντάσσονται οι δήμοι Μώλου, Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου, ζητείται να αλλάξει η ονομασία σε δήμο Κνημίδος, ή δήμο Καμ. Βούρλων. Σημειώνεται ότι υπάρχουν ενστάσεις, καθώς την έδρα του δήμου διεκδικεί η περιοχή του Μώλου.

    Τέλος, ανάμεσα στις δύο προτάσεις, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη Δυτική Φθιώτιδα, προτιμάται η πρώτη, σύμφωνα με την οποία, ο νομός να αριθμεί επτά δήμους και να δημιουργηθεί ένας δήμος με την ονομασία δήμος Σπερχειού τον οποίο να αποτελούν οι δήμοι Σπερχειάδας, Μακρακώμης, Αγίου Γεωργίου και η κοινότητα Τυμφρηστού. Εάν επικρατήσει η πρόταση αυτή, στον δήμο της Λαμίας θα περιλαμβάνονται πλέον οι δήμοι Λαμίας, Γοργοποτάμου, Λιανοκλαδίου, Υπάτης και η Κοινότητα Παύλιανης.

   
    Οι αντιδράσεις

    Με δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά και με παραιτήσεις, απειλούν να «απαντήσουν» τα δημοτικά συμβούλια στη Μακρακώμη, τον Μώλο και την Αμφίκλεια, αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους για αλλαγή της έδρας. Το δημοτικό συμβούλιο της Μακρακώμης ζητά να δημιουργηθούν δύο δήμοι στη Δυτική Φθιώτιδα. Ο ένας να έχει έδρα του δήμου τη Μακρακώμη και ο άλλος την Σπερχειάδα. Οι δύο κωμοπόλεις απέχουν μεταξύ τους μόλις 4 χιλιόμετρα, αλλά η αντιπαράθεση μεταξύ τους έχει βάθος δεκαετιών. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δεύτερη πρόταση, που ανακοίνωσε το Υπουργείο και δεν έχει γίνει αποδεκτή από την ΤΕΔΚ Φθιώτιδας.

    Ο δήμος Μώλου αμφισβητεί τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των Καμένων Βούρλων, ως έδρα του δήμου, και ζητά να αλλάξει πλέον η έδρα και να μεταφερθεί στον Μώλο. Ο δήμος Αμφίκλειας κάνει λόγο για «λάθη» ή «παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής» και ζητά να ορισθεί, ως έδρα του δήμου, η Αμφίκλεια και όχι η Τιθορέα. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου