Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:07:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow Συνεδριακή εκδήλωση του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά στα Ιωάννινα: Η Ηπειρος έχει όραμα και θέληση για το άλμα στην ψηφιακή εποχή
Συνεδριακή εκδήλωση του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά στα Ιωάννινα: Η Ηπειρος έχει όραμα και θέληση για το άλμα στην ψηφιακή εποχή
«Η HΠEIPOΣ διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, το όραμα και τη διάθεση ώστε να κάνει ένα αποφασιστικό άλμα στη νέα ψηφιακή εποχή. Αυτή η προοπτική έχει συνειδητοποιηθεί απολύτως και από όλους και εξελίσσεται στο νέο μεγάλο στοίχημα για την περιοχή». Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της συνεδριακής εκδήλωσης που διοργάνωσε με επιτυχία ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά, το απόγευμα της Τετάρτης στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac» στα Ιωάννινα, με θέμα «Η Hπειρος μπροστά στην πρόκληση της ψηφιακής εποχής».

Οι ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένα στελέχη και παράγοντες των επιχειρήσεων, του πανεπιστημιακού - επιστημονικού χώρου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατέδειξαν ότι οι νέες τεχνολογίες αποτελούν το εργαλείο για τον ιδιωτικό τομέα, που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης στις σύγχρονες συνθήκες ανταγωνιστικότητας, την ίδια στιγμή κατά την οποία οι ανάγκες της αγοράς επιτάσσουν τη διάδοση της τεχνολογίας και τη χρήση της στην κατεύθυνση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Βασίλης Ασημακόπουλος, ο οποίος κατά την ομιλία του προ(σ)κάλεσε τους φορείς της Ηπείρου να σχεδιάσουν δράσεις και να προτείνουν έργα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το νέο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» προκειμένου να χτίσουν τη νέα εποχή για την Hπειρο.

«Η πορεία για την ψηφιακή Ελλάδα δεν χωρά μόνο στις υπηρεσίες νέων τεχνολογιών από τους φορείς του Δημοσίου. Χρειάζεται δράσεις που να ξεκλειδώνουν το σημαντικό δυναμικό της Περιφέρειας», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος ζητώντας από τους εκπροσώπους των φορέων που παρακολουθούσαν την εκδήλωση να ετοιμάσουν σύντομα ένα ενιαίο σύνολο ψηφιακών δράσεων για την Ήπειρο, το οποίο θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τα τοπικά χαρακτηριστικά, βασιζόμενο στις υποδομές που δημιούργησε το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας». Με αυτόν τον τρόπο θα δοθούν λύσεις τόσο για τις ανάγκες των επιχειρήσεων όσο και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γ.γ. της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος, απαντώντας στην πρόσκληση του κ. Ασημακόπουλου, ανέφερε ότι ήδη η Περιφέρεια βρίσκεται σε διαβούλευση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον σχεδιασμό των δράσεων πληροφορικής και ψηφιοποίησης, καταγράφοντας κάθε αναγκαιότητα και σύντομα θα είναι σε θέση να καταθέσουν μία πλήρη πρόταση στο υπουργείο προς χρηματοδότηση. «Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε τα κενά για την ανάπτυξη της περιοχής. Πρέπει να κάνουμε χρήση αυτών των μέσων για να προχωρήσουμε μπροστά ως αντίληψη και κοινωνία», ανέφερε ο κ. Πανοζάχος.

«Και εμείς θα συνεργαστούμε για να πετύχουμε αυτό που ονομάζουμε ψηφιακή σύγκλιση και στην περιοχή της Ηπείρου», τόνισε και ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Ομίλου Καλοφωλιά για τη διοργάνωση της συνεδριακής εκδήλωσης με το συγκεκριμένο θέμα. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου