Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 06:47:57

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow Σύνδεση Eρευνας - Καινοτομίας με την παραγωγική διαδικασία
Σύνδεση Eρευνας - Καινοτομίας με την παραγωγική διαδικασία
ΣTHN τρίτη ενότητα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ανώτατη εκπαίδευση, η έρευνα και η καινοτομία είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ε.Ε. για την περιφερειακή σύγκλιση και ανάπτυξη των χωρών μελών της. «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, στοχεύοντας στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος με γνώμονα την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι δικαιούται να θεωρείται συγκριτικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια της Ηπείρου, συμβάλλοντας στην επίτευξη των επιμέρους προτεραιοτήτων και δράσεων του ΕΣΠΑ και της Ε.Ε. γενικότερα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ίδρυση του Κέντρου Eρευνας και Τεχνολογίας στην Hπειρο, σκοπός του οποίου θα είναι η διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η παροχή υπηρεσιών για την ερευνητική και τεχνολογική υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Aκόμη έκανε λόγο για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τον Αξονα 9 «Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Ηπείρου» του Ε.Π. Θεσσαλίας - Ηπείρου, του οποίου η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 110,1 εκατ. ευρώ.

Επίσης ο πρόεδρος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Δημήτρης Φωτιάδης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των ερευνητικών clusters καινοτομίας και στις δυνατότητες που τους παρέχουν τα Τεχνολογικά Πάρκα, διαθέτοντας την απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη εταιριών υψηλής τεχνολογίας κοντά στα Πανεπιστήμια και στην ανάπτυξη περιφερειών της γνώσης και της επιστήμης. Τόνισε επίσης την ανάγκη ενημέρωσης σχετικά με τα οφέλη των clusters και υποστήριξης του πλαισίου για την ανάπτυξη των spin - offs εταιριών.

Στην ίδια ενότητα μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΩΤΕΣΤ Α.Ε. Νίκος Ζωίδης για τα συστήματα διαχείρισης οδοστρωμάτων. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου