Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 09:52:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow Η Ηπειρος στο κατώφλι της νέας εποχής
Η Ηπειρος στο κατώφλι της νέας εποχής
Από την αρχή της συστηματικής και ενεργού πλέον παρουσίας της ΕΞΠΡΕΣ στην Ήπειρο αυτό που, ομολογούμε, μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το ανθρώπινο δυναμικό της, που ξεχώριζε για το δυναμισμό και τη δημιουργική ενεργητικότητά του. Αυτή η διαπίστωση διαπερνά όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής αυτού του ιστορικού τόπου, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαία η καταφανής διάθεση για διαρκή πρόοδο και ανάπτυξη.

Σήμερα η Ήπειρος χάρη κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό της μπορεί να είναι υπερήφανη ότι άφησε πλέον πίσω της οριστικά αυτό που στην οικονομία αποκαλούμε «χαμηλούς δείκτες».

Εχει όραμα και στόχους. Κάνει προόδους. Έχει αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών και επιχειρεί το δικό της φιλόδοξο άλμα στην ψηφιακή εποχή.

Καμία αμφιβολία ότι ήταν και είναι μεγάλο το χάσμα. Ότι είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος.

Σημασία όμως έχει ότι και σε αυτό το οδοιπορικό μας, όπως αποτυπώνεται δημοσιογραφικά στις σελίδες που ακολουθούν, καταγράψαμε παντού προσπάθειες και θετικά βήματα. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι πάντα εντυπωσιακά ή μεγάλα. Είναι όμως βήματα προς τα εμπρός.

Βήματα που οδηγούν σταθερά στη νέα εποχή, όπου η Ήπειρος θα έχει το ρόλο και το μερίδιο που της ανήκει.

Οι δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες είναι η ευκαιρία, είναι το όχημα που θα την οδηγήσουν εκεί.

Σε αυτές τις προσπάθειες, με αρωγούς την Περιφέρεια, τις νομαρχίες, τους μεγάλους δήμους, όπως αυτός των Ιωαννιτών, τις ΤΕΔΚ αλλά και τα Επιμελητήρια, πρωτοπορούν το ραγδαία αναπτυσσόμενο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Ηπείρου, το Επιστημονικό Πάρκο που μέσα σε εννιά χρόνια άλλαξε τα δεδομένα, το ΚΕΤΑ, που δρα αθόρυβα αλλά δημιουργικά, το BIC, αλλά και πολλοί άλλοι φορείς που παράλληλα και σε συνδυασμό με πολλές αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις συνθέτουν το νέο διαφορετικό πρόσωπο της Περιφέρειας.

Ειδικά όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, ασφαλώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δυναμικές και υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο. Πολλές από αυτές, που εντυπωσιάζουν για τα επιτεύγματά τους όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, μας δίνεται η ευκαιρία να τις παρουσιάσουμε μέσα από τις σελίδες αυτής της έκδοσης.

Ξεχάσαμε ήδη, ξεχάστε και εσείς μαζί μας, την «ξεχασμένη» κάποτε Ήπειρο. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου