Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 16:16:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow Σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού και ψηφιακής στρατηγικής
Σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού και ψηφιακής στρατηγικής
 Του Βασίλη Γιόγιακα, Νομάρχη Θεσπρωτίας.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του νομού Θεσπρωτίας καταγράψαμε το έντονο καθεστώς αποχής από τη σύγχρονη τεχνολογία και την άμεση πληροφόρηση των πολιτών, ειδικά σε θέματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος αλλά ακόμη και για απλά καθημερινά θέματα συναλλαγής με τις υπηρεσίες. Αντιδράσαμε άμεσα και αφού εντοπίσαμε τις ατέλειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προχωρήσαμε μέσα από την επισήμανση και τη διαπίστωση και προετοιμάζουμε με στόχο και δράση ώστε σύντομα με πρωτοβουλίες για καινοτομία και δημιουργικότητα να αλλάξει ριζικά η στάση ζωής και να υπάρχουν οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Σήμερα, μόλις ενάμιση χρόνο μετά, στο νομό Θεσπρωτίας έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής στρατηγικής, πρώτιστα μέσα από τη δημόσια διοίκηση όπου μέσα από τα σχετικά προγράμματα έχουν εκσυγχρονιστεί οι υπηρεσίες και η γενικότερη παροχή υπηρεσιών έχει βελτιωθεί, αποκτώντας μια σύγχρονη και ανταγωνιστική εικόνα. Μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τα αναπτυξιακά προγράμματα προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα σε νέους επενδυτές δημιουργώντας, μέσα από την ψηφιακή εξέλιξη, μια εικόνα ώριμης και έτοιμης τεχνολογίας που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Γνωρίζουμε καλά ότι η επένδυση στην τεχνολογία της πληροφορίας και των επικοινωνιών είναι προϋπόθεση για την ευρύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος. Οφείλουμε ως ακριτικός νομός, να διασφαλίσουμε στους κατοίκους μας την εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση, στη γνώση, στην εκπαίδευση, στις νέες τεχνολογίες που θα προσελκύσουν νέους επενδυτές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της Ν.Α και την πιστοποίησή τους σχετικά με τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είναι ήδη εμφανής η νέα πορεία η οποία προδιαγράφουμε γύρω από τον εκσυγχρονισμό και τη συμμετοχή μας στη νέα ψηφιακή Ελλάδα. Έχουμε επιτύχει επίσης την πιστοποίηση της ΑΝ.Ε.Θ για την παροχή και υποστηρικτική της βοήθεια στον τομέα των επιχειρηματιών, που είναι ο φορέας στον οποίο απευθύνονται οι επενδυτές της περιοχές για νέα προγράμματα που θα εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Μέσα από τα νέα περιφερειακά και επιχειρησιακά προγράμματα αποσκοπούμε στην περαιτέρω διεύρυνση του εκσυγχρονισμού και της προσέγγισης στη νέα ψηφιακή εποχή ώστε να κατέχουμε την πληροφόρηση και την κατάρτιση που απαιτείται για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην ανταγωνιστική εικόνα της αγοράς εργασίας και οικονομικής ανάπτυξης των ημερών μας.

Ακόμη έχουμε αρκετή δουλειά στον τομέα αυτό, αλλά ενόψει του Ε.Σ.Π.Α, έχουμε ώριμες προτάσεις οι οποίες θα δώσουν νέα πνοή στους τομείς εκείνους που χρειάζονται εκσυγχρονισμό και νέες τεχνολογίες που θα υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα και την οικονομία του τόπου. Εκείνο όμως που αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας είναι η εξοικείωση και η υιοθέτηση όλων των φορέων και κατοίκων του τόπου με τη νέα ψηφιακή εποχή, να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους και μοναδικό κανάλι ανάπτυξης και οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου