Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 19:04:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow Πολλαπλές δράσεις για γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος
Πολλαπλές δράσεις για γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος
 Του Βασίλη Ιωάννου, Νομάρχη Πρέβεζας:
Είναι γνωστό το «ψηφιακό χάσμα» που υπάρχει τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ χωρών, όσο και σε εθνικό επίπεδο, μεταξύ κέντρου και περιφέρειας. Είναι επίσης γνωστό ότι ο λεγόμενος τεχνολογικός ή ψηφιακός αναλφαβητισμός πλήττει κυρίως τις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της χώρας, δηλαδή την ελληνική περιφέρεια αλλά και τις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Σήμερα, όσο ποτέ, αναγνωρίζεται ότι η χρήση των ηλεκτρικών υπολογιστών και του διαδικτύου ισοδυναμεί όλο και περισσότερο με τη γνώση γραφής και ανάγνωσης.

Στόχος μας, όσο και αν αυτό φαντάζει δύσκολο, να συμβάλουμε στην γεφύρωση αυτού του χάσματος, εξοικειώνοντας τους πολίτες μας με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Κοινός στόχος όλων σήμερα πρέπει να είναι το φθηνό και γρήγορο διαδίκτυο, τώρα και για όλους. Είναι ευθύνη της πολιτείας. Είναι ευθύνη όλων μας, αφού η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο είναι πρώτης προτεραιότητας θέμα.

Η Ν.Α. Πρέβεζας, αντιλαμβανόμενη την πρόκληση της εποχής, ανταποκρίνεται με τις μικρές της δυνάμεις, προσπαθώντας να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των πολιτών μας.

Την τελευταία τριετία η Ν.Α. Πρέβεζας υλοποιεί σημαντικά έργα που εντάσσονται είτε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας είτε στο ΠΕΠ Ηπείρου είτε στο INTREG ΙΙΙ.

Ειδικότερα, έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2004 έργο ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα ευρυζωνικότητας με προϋπολογισμό 200.000, αφού προβλέψαμε έγκαιρα, ίσως από τους πρώτους νομούς, ότι τα ευρυζωνικά δίκτυα αποτελούν το μέλλον της χρήσης του διαδικτύου και καθιστούν την πλοήγηση στο INTERNET πιο ευέλικτη, ασφαλή και χρηστική από ποτέ.

Την πρωτοβουλία μας αυτή συνεχίζουμε με νέα δράση ενταγμένη στο INTEREG III Ελλάδα – Ιταλία με νέο έργο για την προώθηση της ευρυζωνικότητας και την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών. Έργο προϋπολογισμού 153.000 ευρώ.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι παρακάτω δράσεις:

- «Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Χάρτης Πρέβεζας», Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας (προϋπολογισμός 100.000 ευρώ)

- «Ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση πολιτισμικού κεφαλαίου Νομού Πρέβεζας και προβολή του μέσω διαδραστικής δικτυακής πύλης», ΠΕΠ Ηπείρου (προϋπολογισμός 92.260,44 ευρώ)

- «Καταγραφή, Ψηφιοποίηση και Προβολή Υπάρχοντος Υλικού για την Αποτελεσματική Διαχείριση και Ανάδειξη του Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Πρέβεζας» ΠΕΠ Ηπείρου (προϋπολογισμός 49.986 ευρώ)

Τέλος, η Ν.Α. Πρέβεζας συμμετέχει ενεργά και πρωτοποριακά στο έργο «Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων», με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση όλων των Διευθύνσεων της Ν.Α. για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση εξοπλισμού στα δύο κεντρικά κτίρια της Ν.Α. και προβλέπεται εντός του 2008 η εγκατάσταση και χρήση λογισμικού εφαρμογών.

Πρόσφατα παρουσιάσαμε ένα εξίσου σημαντικό έργο «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Υπαίθρου», ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 265.000 ευρώ το οποίο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κ.Π. και απευθύνεται κυρίως στον αγροτικό πληθυσμό του νομού μας. Στόχος αυτής της δράσης είναι η εγκατάσταση υποστηρικτικού πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες από τη νομαρχία υπηρεσίες μέσω ταχείας έκδοσης σειράς εγγράφων και θα συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται χρήσιμες πληροφορίες για τους πολίτες της υπαίθρου, πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Μετά τα πρώτα αυτά βήματα απαιτούνται να γίνουν πολλά περισσότερα. Η Ν.Α. Πρέβεζας θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ψηφιακή στρατηγική 2007-2013, με στόχο να αξιοποιήσει το δυναμικό και τη δημιουργικότητα του κάθε πολίτη, της κάθε τοπικής κοινωνίας, της κάθε επιχείρησης με όπλο την τεχνολογία.

Οφείλουμε στη νέα προγραμματική περίοδο να προχωρήσουμε σε δράσεις που δεν θα σταματούν την τεχνολογία στα κτίρια της νομαρχίας.

Απαιτούνται προτάσεις και δράσεις που θα πηγαίνουν την τεχνολογία απευθείας στους πολίτες, γιατί μόνο έτσι η ψηφιακή σύγκλιση θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία και θα δώσει μια άλλη διάσταση στην οικονομική ζωή της χώρας αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου