Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 03:59:45

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ HΠΕΙΡΟΥ : Τροφοδότης ανάπτυξης σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ HΠΕΙΡΟΥ : Τροφοδότης ανάπτυξης σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων
Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Ε.ΤΕ.Π.Η.) ιδρύθηκε το 1999 από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου. Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του κτιρίου χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Ηπείρου.

Από το 2003 τη λειτουργία του Πάρκου έχει αναλάβει η Εταιρία Διαχείρισης «Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Α.Ε.». Αποστολή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου είναι να αποτελέσει τον κύριο φορέα στήριξης για την εισαγωγή νέων και καινοτόμων τεχνολογιών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Ο κύριος ρόλος του Ε.ΤΕ.Π.Η. είναι να διαχέει την τεχνογνωσία που παράγεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τα ερευνητικά κέντρα/ ινστιτούτα, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πόλου ανάπτυξης στην Ήπειρο. Αποσκοπεί επίσης να λειτουργήσει σαν «θερμοκοιτίδα» νέων επιχειρήσεων και για τις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της Ηπείρου, όπου μικρές αλλά δυναμικά ανερχόμενες επιχειρήσεις έχουν σκοπό την προώθηση της καινοτομίας σε συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Στους επιμέρους στόχους του Ε.ΤΕ.Π.Η. εντάσσονται:

- Η ενθάρρυνση της αξιοποίησης της έρευνας με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας από ερευνητές (spin-offs)

- Η ενθάρρυνση της αναβάθμισης των υφιστάμενων και δημιουργίας νέων παραγωγικών μονάδων με εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

- Η ενθάρρυνση και υποστήριξη της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

- Η συμβολή στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της χώρας

- Η εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων.

Θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων

Η θερμοκοιτίδα είναι χώρος αρχικής εγκατάστασης, υποδοχής και λειτουργίας για τις νέες ή υπάρχουσες επιχειρήσεις. Ο σκοπός της θερμοκοιτίδας είναι η στήριξη της εγκατεστημένης επιχείρησης σε όλα τα επίπεδα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει να επιτύχει το αρχικό επιχειρηματικό της πλάνο και να προσδιορίσει τους νέους επιχειρηματικούς της στόχους.

Το Ε.ΤΕ.Π.Η. διαθέτει χώρο θερμοκοιτίδων συνολικού εμβαδού 363 τ.μ.. Ο χώρος αυτός είναι διαρθρωμένος σε 6 ξεχωριστές θερμοκοιτίδες. Κάθε θερμοκοιτίδα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη σε ξεχωριστά γραφεία ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 3 επιχειρήσεις. Το Ε.ΤΕ.Π.Η. στην παρούσα φάση έχει συνολική δυνατότητα φιλοξενίας 12 έως 18 επιχειρήσεων.

Κάθε θερμοκοιτίδα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονο συμβατικό (γραφεία, βιβλιοθήκες, ερμάρια) και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτής δικτύου, fax ).

Εγκατεστημένες επιχειρήσεις

Σήμερα είναι εγκατεστημένες στο Ε.ΤΕ.Π.Η. 18 εταιρίες και πέντε δομές στήριξης, οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής:

• PlanTech ΕΠΕ: Καινοτόμος εταιρία στην παραγωγή και παροχή υπηρεσιών, λύσεων και προϊόντων πληροφορικής καθώς και ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

• Q & D Σύμβουλοι Ποιότητας και Ανάπτυξης Α.Ε.: Εταιρία συμβούλων στο χώρο της παροχής μελετητικών/ τεχνικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

• ΜedAllied Ε.Π.Ε: Εταιρία παραγωγής και διάθεσης στην αγορά προϊόντων λογισμικού ιατρικών εφαρμογών, όπως επίσης και διασύνδεσή τους με ιατρικά απεικονιστικά μηχανήματα.

• ΙΝΚΟ Ε.Π.Ε.: Αντικείμενό της οι ολοκληρωμένες μελέτες – κατασκευές «έξυπνων» κτιρίων.

• DATA KAT A.T.E

• INFOPOINT Ε.Π.Ε.: Δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού και παροχής υπηρεσιών εφαρμογών λογισμικού.

• PLAN A.E.: Αντικείμενό της η ανάπτυξη και παραγωγή λογισμικού στον τομέα «Έλεγχος Κόστους και Υποστήριξη Επιχειρηματικών Αποφάσεων» και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις στους τομείς των οικονομικών, της παραγωγής και της διασφάλισης ποιότητας.

• Spider A.E.: Στο Ε.ΤΕ.Π.Η. έχει εγκατασταθεί το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης με σκοπό την ανασχεδίαση των προϊόντων της εταιρίας και τη δημιουργία νέων.

• CLICK CONSULTANTS Ε.Π.Ε.: Εχει ως αντικείμενο την κατασκευή προϊόντων πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας, με έμφαση στην κατασκευή λογισμικού.

• ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ & ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε.: Εταιρία παροχής υπηρεσιών στους τομείς της υγείας, της πρόληψης, της περίθαλψης και θεραπείας και της βιοϊατρικής βιοφυσικής και βιοφυσιολογικής έρευνας μέσω διαδικτύου.

• KSMS Consulters Ε.Π.Ε.: Ασχολείται με τη μελέτη – ανάπτυξη υδροπονικών και αεροπονικών εφαρμογών, μελέτη – ανάπτυξη βιοκαυσίμων, μελέτες για φυτοτεχνική διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου, περιβαλλοντικές μελέτες για ιδιώτες – ΟΤΑ Α & Β βαθμού κ.ά.

• TALLOS IT: Αντικείμενο της εταιρίας είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο με χρήση τεχνολογίας 802.11 (Wi-Fi hotspots), η κατασκευή, φιλοξενία και προβολή στατικών και δυναμικών ιστοσελίδων και η παροχή λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου

• Power Natural Power Electric Ε.Π.Ε.: Μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων.

• TELETEL A.E.: Ασχολείται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη λογισμικού (software) και ηλεκτρονικών συστημάτων (hardware) για τεχνολογίες αιχμής.

• ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ (ΜACTEL ATE): Δραστηριοποείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

• Κ-REN Μ.Ε.Π.Ε.: Δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, στην κατασκευή και στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, λειτουργίας και διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών δικτύων, στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και στην εμπορία λογισμικού, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ως προς τα ανωτέρω και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

• BIOHELLENIKA A.E.: Εταιρία βιοτεχνολογίας που ασχολείται με τη συλλογή, επεξεργασία και κρυοσυντήρηση βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο.

Επίσης, στο Ε.ΤΕ.Π.Η. είναι εγκαταστημένο το ΒΙC Hπείρου, σκοπός του οποίου είναι η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), με στόχο την οικονομική ανάπτυξή τους καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, το Γραφείο Διαμεσολάβησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών προς τους ερευνητές του Πανεπιστημίου όσο και προς τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και γενικότερα, το Γραφείο Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.), που είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, που βασικό στόχο έχει την ανάπτυξη και εφαρμογή μοντέλων/ μεθοδολογικών εργαλείων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, με αιχμή ανταγωνιστικές επαγγελματικές δεξιότητες, διαχείρισης της γνώσης, προσομοιωτικά συστήματα διά βίου εκπαίδευσης και η εταιρεία CONVENTUS O.E., η οποία παρέχει υπηρεσίες συνεδριακού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή νέων τεχνολογίων, όπως σύζευξη, τηλεσυνδιάσκεψη, conference streaming κ.λπ. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου