Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 04:40:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow Του Δημήτρη Μπαράτσα, προέδρου Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Χρειαζόμαστε υποδομές και κουλτούρα νέων τεχνολογιών
Του Δημήτρη Μπαράτσα, προέδρου Επιμελητηρίου Ιωαννίνων: Χρειαζόμαστε υποδομές και κουλτούρα νέων τεχνολογιών
Διανύουμε ήδη μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο επιχειρηματικό πεδίο, με τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής μας να είναι οι έντονες αλλαγές, η πολυπλοκότητα και η αβεβαιότητα. Σήμερα, ο πλούτος δεν επενδύεται σε φυσικό κεφάλαιο αλλά κυρίως στην ανθρώπινη φαντασία και δημιουργικότητα. Ζούμε σ’ έναν κόσμο που κυριαρχούν οι έννοιες της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας, των νέων τεχνολογιών, της ψηφιακής εποχής, σ’ έναν κόσμο που οι πωλητές και οι αγοραστές έχουν αντικατασταθεί από τους προμηθευτές και τους χρήστες.

Σ’ αυτόν τον κόσμο που τα πάντα παλαιώνουν σχεδόν αμέσως, η Ελλάδα μας και η Ήπειρος ειδικότερα πρέπει να επιβιώσει, να δημιουργήσει, να παραγάγει τον αναγκαίο πλούτο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Φαίνεται δε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια, ο ρόλος του κράτους τα τελευταία χρόνια έχει μετατοπισθεί, και το ρόλο σ’ αυτήν την κατεύθυνση έχουν αναλάβει οι επιχειρήσεις.

Τα Επιμελητήρια ως κύριοι εκφραστές της επιχειρηματικότητας πρέπει να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, στον κόσμο της ανταγωνιστικότητας που συνδέεται άμεσα με την καινοτομία, ανοίγει νέους δρόμους και μας επιτρέπει να οργανώσουμε τη δουλειά μας με πιο αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο.

Όλα αυτά χρειάζονται τις νέες τεχνολογίες, ώστε το άνοιγμα στην ψηφιακή εποχή που προσπαθεί η πολιτεία με το (Δ’ Κ.Π.Σ.) ΕΣΠΑ 2007-2013 να αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για την επίτευξη των αποτελεσμάτων στην Ήπειρο χρειάζονται υποδομές και κουλτούρα νέων τεχνολογιών.

Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις επιχειρήσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε το φυσικό περιβάλλον, οι πολιτισμικοί θησαυροί, ο υδάτινος πλούτος, η γεωγραφική θέση, το ανθρώπινο δυναμικό της Ηπείρου να αποτελέσει την προστιθέμενη αξία των παραγόμενων προϊόντων της περιοχής.

Για να επιβιώσουμε, πρέπει να είμαστε εκπαιδευμένοι, αξιόπιστοι και ποιοτικοί.

Οι επιχειρήσεις της Ηπείρου πρέπει να έχουν ως στρατηγικό σύμμαχο το πανεπιστήμιό μας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση του σ’ αυτή την Προγραμματική Συμφωνία (2007-2013), όπου το 80% των κονδυλίων θα επενδυθεί στην ελληνική περιφέρεια.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, αξιοποιώντας το φυσικό και φιλικό περιβάλλον του νομού, τους οικείους τους ανθρώπους και φορείς, το νέο χωροταξικό, τις νέες οδικές αρτηρίες (ΕΓΝΑΤΙΑ, ΙΟΝΙΑ), τις νέες ευρυζωνικές υποδομές, την εκμετάλλευση των νέων αγωγών φυσικού αερίου, τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, το νέο αναπτυξιακό νόμο, πρέπει να συνεργαστεί, να υποστηρίξει και να διαμορφώσει ένα σταθερό, υγιές και ελπιδοφόρο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους του, ώστε η αναπτυξιακή προοπτική να είναι αειφόρος και κερδοφόρος για τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου