Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 19:59:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ: Πρωτοπόρος στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων
Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ: Πρωτοπόρος στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων
Η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ με έδρα τα Ιωάννινα και 35ετή παρουσία στον κλάδο της πτηνοτροφίας κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των εταιριών της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, παρέχοντας στον καταναλωτή υψηλής ποιότητας προϊόντα μέσα από ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα πρωτογενούς παραγωγής, μεταποίησης και διανομής.

Τα κύρια αντικείμενα της Νιτσιάκος περιλαμβάνουν την παραγωγή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας προϊόντων κοτόπουλου, κουνελιού, ζωοτροφών για παντός τύπου κτηνοτροφική εκμετάλλευση και α΄ υλών για ζωοτροφές, τροφών για σκύλους και γάτες, οργανικών λιπασμάτων καθώς και παροχή τουριστικών υπηρεσιών με δύο ξενοδοχειακές μονάδες σε Ιωάννινα και Κέρκυρα.

Στελεχωμένη με ικανότατο επιστημονικό, τεχνικό και εργατοτεχνικό δυναμικό 600 ατόμων και έντονη πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγική δραστηριότητα στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, έχει συντελέσει αποφασιστικά στη βιομηχανική ανάπτυξη της Ηπείρου αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής πτηνοτροφίας.

Λειτουργώντας ένα πλήρως καθετοποιημένο σύστημα παραγωγής, η Νιτσιάκος ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται ενεργά και διατηρεί τον άμεσο έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής από την εκτροφή πατρογονικών ορνίθων έως την τυποποίηση και διανομή των τελικών προϊόντων. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ελέγχονται σημαντικές παράμετροι ποιότητας που περιλαμβάνουν τις συνθήκες αυγοπαραγωγής, εκκόλαψης και πάχυνσης, την προέλευση των πρώτων υλών και τις ακριβείς συνθέσεις των ζωοτροφών, την κτηνιατρική παρακολούθηση, τους υγειονομικούς κανόνες κατά τη σφαγή και επεξεργασία, τη διατήρηση της αλυσίδας ψύξης και τη διάθεση φρέσκων προϊόντων.

Συγκεκριμένα, διαθέτει:

– Πλήρως αυτοματοποιημένους πτηνοθαλάμους πατρογονικών ορνίθων, δυναμικότητας 135.000 και συνολικής έκτασης 31.000 τ.μ.

– Πτηνοθαλάμους πάχυνσης ετήσιας δυναμικότητας 1.500.000 πτηνών και συνολικής έκτασης 120.000 τ.μ.. Η δυναμικότητα αυτή αυξάνει κατά 6.000.000 ετησίως μέσω των συνεργαζόμενων πτηνοτρόφων.

– Αναθρεπτήριο νεοσσών στη Λιγοψά Ιωαννίνων

– Οικολογική φάρμα στα Δολιανά Ιωαννίνων, συνολικής έκτασης 2.100 στρεμμάτων με εκτροφή κοτόπουλου εκτατικής εκτροφής και βιολογικές καλλιέργειες

– Σύγχρονο εκκολαπτήριο ετήσιας δυναμικότητας 31.000.000 αυγών.

– Δύο πτηνοσφαγεία σε Ιωάννινα και Νιγρίτα Σερρών, συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 16.000.000 πτηνών

– Μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής σε Ιωάννινα και 'Αρτα

– Μονάδα καύσης υποπροϊόντων για παραγωγή ενέργειας στα Ιωάννινα

– Δύο τυποποιητήρια κρέατος πουλερικών σε 'Αρτα και Ιωάννινα συνολικής επιφάνειας 10.000 τετ. μέτρων.

– Δύο εργοστάσια παραγωγής ζωοτροφών σε Ιωάννινα και 'Αρτα δυναμικότητας 20 τόνων ανά ώρα το καθένα και με αποθηκευτικούς χώρους 7.000 τ.μ.

– Μονάδα συγκέντρωσης δημητριακών στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης με silos χωρητικότητας 21.000 τόνων και αποθηκευτικούς χώρους 7.500 τ.μ.

– Εργοστάσιο παραγωγής σκυλοτροφών/γατοτροφών δυναμικότητας 5 τ/ώρα

– Μονάδα σφαγής κονίκλων και γαλοπούλας

– Μονάδα παραγωγής οργανικών λιπασμάτων με δυνατότητα επεξεργασίας 125 μ3/ημέρα πρώτης ύλης από υποπροϊόντα εκτροφής ζώων.

Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Τα προϊόντα Νιτσιάκος έχουν πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΓΕΠ για 100% φυτική διατροφή, σύμφωνα με τον κανονισμό 1538/91 της ΕΕ.

Παράλληλα με την πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή και με σκοπό την αδιαμφισβήτητη ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων που παρέχει στον καταναλωτή, στη Νιτσιάκος λειτουργεί σύστημα αυστηρού ποιοτικού ελέγχου που περιλαμβάνει πιστοποιημένη (από τον Τuv Austria) εφαρμογή του HACCP κατά ISO:22000, εφαρμογή προτύπου ISO9001.

Για τις ανάγκες των αναλύσεών της, η Νιτσιάκος διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο μικροβιολογικό και χημικό εργαστήριο με δυνατότητα πληθώρας εξετάσεων και ανάλυσης δειγμάτων από όλα τα στάδια παραγωγής: αυγά, πρώτες ύλες, τελικά φυράματα, όρνιθες κρεατοπαραγωγής, παχυνόμενα, τελικά προϊόντα.

Παράλληλα συνεργάζεται με το Μικροβιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εξακρίβωση των αποτελεσμάτων των εργαστηρίων μας.

Τα προϊόντα της Νιτσιάκος ΑΒΕΕ διατίθενται σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, χώρους μαζικής εστίασης και μονάδες επεξεργασίας κρέατος, ενώ ολοένα αυξητική τάση παρουσιάζουν οι εξαγωγές κατεψυγμένων αλλά και φρέσκων προϊόντων στις χώρες της Βαλκανικής και στην Κύπρο.

Προκειμένου τα προϊόντα «Νιτσιάκος» να φτάνουν στον προορισμό τους - οπουδήποτε στην Ελλάδα - ολόφρεσκα, η εταιρία διαθέτει κέντρα διανομής στα μεγάλα αστικά κέντρα, δίκτυο αντιπροσώπων και στόλο 150 ιδιόκτητων φορτηγών αυτοκινήτων και ψυγείων.

ΕΓΓΥΗΣΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την υγιή ανάπτυξη των ζώων, που με τη σειρά της αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε τα προϊόντα Νιτσιάκος να διαθέτουν γευστικότητα, τρυφερό κρέας και υψηλή θρεπτική αξία. Η επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με την ολοκληρωμένη και ορθολογική εκτροφή του κοτόπουλου είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης ενασχόλησης και πείρας στον κλάδο της παραγωγής ζωοτροφών για όλο το εύρος του ζωικού πληθυσμού καθώς και των ολοένα αυξανόμενων πόρων που αφιερώνει σε τεχνογνωσία, εκπαίδευση προσωπικού, διαδικασίες ποιότητας και σύγχρονο εξοπλισμό.

Η προσήλωση της εταιρίας στη διατροφή εστιάζεται σε 4 κεντρικούς άξονες:

– Στη χρήση πρώτων υλών αποκλειστικά φυτικής προέλευσης και απαλλαγμένων από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

– Στον έλεγχο της ποιότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί με λήψη δειγμάτων για χημική ανάλυση σε κάθε παραλαβή,

– στις ισορροπημένες συνθέσεις, στην κατάρτιση των οποίων συνεργάζεται το επιστημονικό προσωπικό της Νιτσιάκος με συμβούλους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό

– στον τρόπο παρασκευής με τη λειτουργία σύγχρονων και πλήρως αυτοματοποιημένων εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και 'Αρτα.

Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Μεγ. Αλεξάνδρου 124, 45333 Ιωάννινα

Τηλ. 26510 22200, 26510 36734-5, fax: 26510 20769

Ιστοσελίδα: www.nitsiakos.gr , E-mail: nitsiak@otenet.gr 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου