Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 10:51:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow ΠΙΝΔΟΣ: Πτηνοτροφικός τεχνολογικός παράδεισος
ΠΙΝΔΟΣ: Πτηνοτροφικός τεχνολογικός παράδεισος
Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» ιδρύθηκε το 1958 και είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος Συνεταιρισμός στον κλάδο της πτηνοτροφίας. Αποτελείται από 572 μέλη-παραγωγούς και απασχολεί περίπου 800 εργαζομένους σε όλες τις δραστηριότητές της. Η έδρα του Συνεταιρισμού είναι το Ροδοτόπι Ιωαννίνων.

Το μερίδιο της ΠΙΝΔΟΥ είναι περίπου το 30% της ελληνικής αγοράς

Η ΠΙΝΔΟΣ είναι μια πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση, η οποία περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ, τα οποία λειτουργούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις σε ειδική διάταξη και αρίθμηση, επιτρέποντας έτσι τον πλήρη έλεγχο του κάθε κτιρίου. Καλύπτουν συνολική έκταση περίπου 500.000 τ.μ. και λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. Με βάση τη δραστηριότητά τους χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Α) πατρογονικούς πτηνοθαλάμους από επιλεγμένα κοπάδια εξασφαλίζοντας έτσι αυγά άριστης ποιότητας

Β) πτηνοθαλάμους παχύνσεως οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι σε όλο το νομό και σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο πάνω από 700 μ. εξασφαλίζοντας έτσι στα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ την ασύγκριτη ορεινή τους γεύση. Η ετήσια παραγωγή είναι 25 εκατ. κοτόπουλα

Γ) Πτηνοθαλάμους παχύνσεως κοτόπουλων εκτατικής εκτροφής

ΕΚΚΟΛΑΠΤΗΡΙΟ, το οποίο είναι εφοδιασμένο με τις πιο σύγχρονες και αυτόματες εκκολαπτικές μηχανές τελευταίου τύπου. Οι νεοσσοί προέρχονται από αυγά που έχουν ελεγχθεί από την κτηνιατρική υπηρεσία και εξέρχονται από το εκκολαπτήριο υγιείς και εμβολιασμένοι. Η παραγωγή νεοσσών φτάνει τα 30 εκατ. κοτόπουλα το χρόνο.

– ΦΥΡΑΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ, το οποίο –με την επέκταση που πραγματοποιήθηκε και λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες– παράγει 40 τόνους τροφής/ ώρα.

Σημαντικά πλεονεκτήματά του είναι το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημά του, η θερμική επεξεργασία που υφίσταται η ζωοτροφή και το σύστημα διαχείρισης του εργοστασίου που καταγράφει με ακρίβεια κάθε υλικό που εισάγεται. Επίσης, το φυραματοποιείο έχει τη δυνατότητα να παράγει ζωοτροφές όχι μόνο για κοτόπουλα αλλά και για άλλα μεγαλύτερα ζώα

– ΠΤΗΝΟΣΦΑΓΕΙΟ, το οποίο είναι δυναμικότητας σφαγής 8.000 κοτόπουλων/ ώρα και χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, ζύγισης, ψύξης και συσκευασίας.

– ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΤΟΙΜΩΝ ΨΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, το οποίο έχει επιστρατεύσει τις πιο σύγχρονες μεθόδους που διαθέτει η σημερινή τεχνολογία της πτηνοτροφίας. Όλη η διαδικασία παραγωγής έτοιμων ψημένων προϊόντων γίνεται από αυτοματοποιημένα μηχανήματα.

– ΨΥΚΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

– ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, του οποίου ο ρόλος είναι η υποστήριξη όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων

– ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣ με πρώτη ύλη τα απόβλητα των πτηνοτροφικών μονάδων, κατάλληλο για βιολογικές και άλλες καλλιέργειες.

Ο κύκλος εργασιών της ΠΙΝΔΟΥ το 2005 ήταν 116 εκατ. ευρώ, για το 2006 ανήλθε στα 120 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 ανήλθε στα 150 εκατ. ευρώ περίπου. Το γεγονός αυτό την κατατάσσει στην 11η θέση, από πλευράς τζίρου, στο σύνολο των μεγαλύτερων βιομηχανιών τροφίμου της χώρας μας.

Η ΠΙΝΔΟΣ λειτουργεί με όλα τα διεθνή standards, εφαρμόζει σύστημα HACCP και στο υπερσύγχρονο εργαστήριό της ελέγχονται καθημερινά τόσο οι πρώτες ύλες όσο και το τελικό προϊόν.

Έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 22000 καθώς επίσης και από τον AGROCERT, ο οποίος είναι ο επίσημος φορέας πιστοποίησης του Υπουργείου Γεωργίας για τα κοτόπουλα Εκτατικής Εκτροφής αλλά και για την 100% φυτική διατροφή των κοτόπουλων.

Επίσης, είναι σε διαδικασία πιστοποίησης για μη μεταλλαγμένες πρώτες ύλες στη ζωοτροφή των πουλερικών.

Η ΠΙΝΔΟΣ ως μια σύγχρονη εταιρία δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα νέα προϊόντα και για αυτόν το λόγο λειτουργεί οργανωμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων.

Τα νέα προϊόντα που αναπτύχθηκαν και κυκλοφόρησαν στην αγορά από την ΠΙΝΔΟ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα βιολογικά κοτόπουλα, εμπλουτίστηκε η ήδη υπάρχουσα γκάμα των έτοιμων ψημένων προϊόντων με άλλα νέα είδη όπως το γεμιστό φιλέτο με φέτα και λιαστή ντομάτα, το χειροποίητο μπιφτέκι, το μαριναρισμένο μπουτάκι και η μαριναρισμένη φτερούγα και κυκλοφόρησε και ο γύρος από κοτόπουλο.

Επίσης, κυκλοφόρησαν τα κοτόπουλα Εκτατικής εκτροφής με κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προϊόντων το γεγονός ότι τα κοτόπουλα τρέφονται με 70% καλαμπόκι και σφάζονται μετά την 65η ημέρα.

Το 2008 αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα σειρά της ΠΙΝΔΟΥ από αλλαντικά με βάση το κοτόπουλο

Οι επενδύσεις της ΠΙΝΔΟΥ τα τελευταία 5 χρόνια ανήλθαν στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ ενώ για την επόμενη 5ετία έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις αξίας 15 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, η ΠΙΝΔΟΣ μέσα σε 10 χρόνια θα έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις αξίας 40 εκατ. ευρώ – επενδύσεις που καμία άλλη εταιρία στον κλάδο δεν έχει πραγματοποιήσει.

Ενδεικτικά κάποιες από τις επενδύσεις που υλοποιήθηκαν είναι:

– μετεγκατάσταση σε νέα ιδιόκτητα υποκαταστήματα στην Αθήνα, στην Τρίπολη, στο Αγρίνιο και στη Θεσσαλονίκη,

– εκσυγχρονισμός και επέκταση του σφαγείου,

– δημιουργία αποθηκών ψύξης και κατάψυξης,

– δημιουργία μονάδας καύσης αδρανοποιημένων αποβλήτων του πτηνοσφαγείου για παραγωγή ενέργειας,

– μονάδα καύσης νεκρών πτηνών,

– εκσυγχρονισμός και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού καθώς και του φυραματοποιείου.

Η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει δικό της δίκτυο διανομής που προωθεί τα προϊόντα της καθημερινά σε πάνω από 5.000 σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, διαθέτει ιδιόκτητο στόλο 200 φορτηγών – ψυγείων όλων των τύπων και κατηγοριών που απαιτούνται για την άρτια και έγκαιρη μεταφορά των προϊόντων της από τον τόπο παραγωγής στους τόπους διάθεσης.

Οι εξαγωγές της ΠΙΝΔΟΥ είναι περίπου το 5% της παραγωγής της και οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται είναι η Αγγλία, η Κύπρος, η Γερμανία, Κίνα και διάφορες βαλκανικές χώρες όπως Αλβανία Σκόπια, Βουλγαρία, και Ρουμανία.

Επίσης, η ΠΙΝΔΟΣ έχει ιδρύσει εταιρία παροχής υπηρεσιών, για πωλήσεις και Merchandiser και πέρα των δικών της προϊόντων, καλύπτει και άλλες εταιρείες.

Στον όμιλο της ΠΙΝΔΟΥ ανήκει από το 2002 και η ΑΓΡΟΖΩΗ Α.Ε. πλήρως καθετοποιημένη πτηνοτροφική επιχείρηση στη Χαλκίδα με 50 παραγωγούς , 180 εργαζομένους και τζίρο για το 2007 περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Από τα τέλη του 2005 η ΠΙΝΔΟΣ κατέχει το 43% της Σ.Β.Ε.Κ.Η ΑΕ, εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εμπορίας κρέατος με τζίρο περίπου 40 εκατ. ευρώ και επίσης κατέχει το 15 % της Α.Σ.Η.Κ ΑΕ. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου