Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 08:07:45

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ήπειρος arrow ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ο απολογισμός του έτους 2007, κατέδειξε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων βρίσκεται σε ανοδική πορεία, στο σύνολο των μεγεθών της. Εάν το έτος 2006 χαρακτηρίστηκε έτος της οικονομικής ανάκαμψης της τράπεζας, της δημιουργίας υποδομών, της βελτίωσης της αξιοπιστίας της και τελικώς, το έτος στο οποίο η τράπεζα εισήλθε στην αγορά με δυναμική, το έτος 2007 χαρακτηρίστηκε έτος της ανάπτυξης της τράπεζας, της παγίωσης της θέσης της στην τραπεζική αγορά και της αλματώδους αύξησης των μεγεθών της, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Το έτος 2007 η διοίκηση έθεσε το στοίχημα να μεγαλώσει την τράπεζα, να ενδυναμώσει την αξιοπιστία της, να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της, να αυξήσει την κερδοφορία και τα μεγέθη της, να αποδώσει στα μέλη το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό μερίσματος. Το στοίχημα αυτό η τράπεζα το κέρδισε.

Η επιτυχία αυτή είναι μόνο η αρχή. Από εδώ και πέρα το περιβάλλον αλλάζει. Οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν, αρχίζει πλέον μία άλλη, νέα και μεγαλύτερη προσπάθεια.

Στο πλαίσιο των στόχων που έθεσε η διοίκηση της Τράπεζας, το έτος 2007 προχώρησε τις εξής δράσεις:

1. Την άνοιξη του 2007, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια , με σκοπό την αύξηση των κεφαλαίων, ώστε να αποκτήσει την κεφαλαιακή επάρκεια για την μετεξέλιξη της σε Τράπεζα Ηπείρου. Τέθηκε ως στόχος η αύξηση των κεφαλαίων κατά 50%, δηλαδή 4.000.000 ευρώ. Ο στόχος επιτεύχθηκε και στις 31-12-2007 τα κεφάλαια ανήλθαν πλέον στο ποσό των 12,4 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Τέθηκε ως στόχος η κερδοφορία των τριών υπηρεσιακών της μονάδων, που λειτουργούν ως πλήρη καταστήματα, παρά το γεγονός ότι το κατάστημα της Πυρσινέλλα είναι νέο. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε και το έτος 2007, έκλεισε με κερδοφορία και στα τρία καταστήματάς.

3. Ξεκίνησε η διαδικασία για την ίδρυση τριών νέων καταστημάτων εκτός νομού.

4. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επέκταση του κεντρικού μας καταστήματος τόσο στο ήδη ιδιόκτητό μας ακίνητο επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ, όσο και στο παραπλεύρως ευρισκόμενο ακίνητο επί της Αβέρωφ αρ. 14. έτσι, η τράπεζα θα αποκτήσει μία τεράστια κτιριακή υποδομή για τις κεντρικές της υπηρεσίες, τη γενική διεύθυνση και τη διοίκηση, εφάμιλλη αυτής που αρμόζει σε Τράπεζα Ηπείρου.

5. Η διοίκηση της τράπεζας εκπληρώνει και με το παραπάνω την υπόσχεση για διανομή μερίσματος 5% για το έτος 2007 και σήμερα προτείνει προς τη γενική συνέλευση για έγκριση, τη διανομή μερίσματος 6%.

6. Συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις των Δ.Σ της ΕΣΤΕ και της Πανελλήνιας Τράπεζας.

Για όλα τα παραπάνω η τράπεζα υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε προσλήψεις νέου προσωπικού, στον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό προσώπων. Οι προσλήψεις έγιναν με πλήρη αξιολόγηση των προσόντων από επιτροπή αξιολόγησης του Δ.Σ, με τη συμμετοχή του γενικού διευθυντή και υπηρεσιακών παραγόντων. Προσλήφθηκαν τρία νέα στελέχη για τη βελτίωση της λειτουργίας των καταστημάτων και έτσι το σύνολο του προσωπικού κατά το έτος 2007 ανήλθε στα 33 άτομα.

Με την οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε το 2007 επιτεύχθηκαν:

α. Εξασφάλιση ικανοποιητικών κερδών

β. Μεγάλη αύξηση των χορηγήσεων

γ. Σημαντική βελτίωση της απόδοσης των συνεταιριστικών μερίδων

δ. Διπλασιασμό του μετοχικού μας κεφαλαίου.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη κατά το έτος 2007, φαίνονται στον παράπλευρο πίνακα. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου