Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 20:19:41

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Healthy Way 2 arrow Βλεφαροπλαστική
Βλεφαροπλαστική

Του Παρασκευά Κοντοέ, δευθυντή της κλινικής Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής και Laser του νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»

Τα μάτια χαρακτηρίζουν κάθε πρόσωπο και συνήθως είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που παρατηρούμε σε έναν άνθρωπο. Στα μάτια εξάλλου κοιτάμε συνήθως αυτόν με τον οποίο συνδιαλεγόμαστε. Είναι λογικό, λοιπόν, να μας απασχολεί ιδιαίτερα η εμφάνιση των ματιών μας και να επιθυμούμε αυτά να δείχνουν νεανικά.

Η χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων (ιδιαίτερα των άνω) καθώς και οι «σακούλες» που σχηματίζονται γύρω από τα βλέφαρα λόγω του τοπικού λίπους (ιδιαίτερα στα κάτω βλέφαρα) είναι δύο στοιχεία που προσθέτουν χρόνια στο βλέμμα. Τα μάτια δείχνουν κουρασμένα και βαριά και αρκετές φορές ούτε το μακιγιάζ δεν μπορεί να βελτιώσει την κακή αυτή εικόνα.

Υπάρχουν άνθρωποι που από νεαρή ηλικία παρουσιάζουν σημάδια «γήρανσης» στα μάτια και άλλοι που και μετά τα εξήντα τους έχουν «φρέσκο» βλέμμα. Η κληρονομικότητα συνεπώς παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά η έκθεση στον ήλιο, καθώς και η πάροδος του χρόνου, συμβάλλουν στη γήρανση των ματιών.

Η βλεφαροπλαστική, λοιπόν, γίνεται για να αντιμετωπισθεί το συσσωρευμένο λίπος και το περιττό δέρμα, που ενδεχομένως να υπάρχει στα βλέφαρα. Δεν υπάρχει η «κατάλληλη» ηλικία για να κάνει κανείς βλεφαροπλαστική. Η επέμβαση γίνεται όταν προκύπτει το πρόβλημα. Αν κάποιος εμφανίσει σακούλες στα μάτια από νεαρή ηλικία, δεν σημαίνει πως θα πρέπει οπωσδήποτε να περιμένει να μεγαλώσει για να κάνει την επέμβαση.

Η βλεφαροπλαστική ανήκει εδώ και πολλές δεκαετίες στη φαρέτρα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Είναι μια επέμβαση εξαιρετικά ασφαλής, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η δυναμική είσοδος των χειρουργικών laser στην πλαστική χειρουργική τελειοποίησε σε μεγάλο βαθμό την επέμβαση, από τεχνική άποψη. Η χρήση του laser μειώνει την αιμορραγία στο ελάχιστο και έτσι περιορίζονται στο ελάχιστο οι μελανιές και το οίδημα, μετά την επέμβαση. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα η επέμβαση στο κάτω βλέφαρο να γίνει χωρίς εξωτερική τομή στο δέρμα. Δεν δημιουργούνται συνεπώς εμφανή σημάδια και ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές, που πιθανώς να δημιουργούσε ένα χειρουργικό τραύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού, ο γιατρός σας θα ξεκινήσει καταρτίζοντας το πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και θα εξετάσει το δέρμα και το λίπος που υπάρχει γύρω από τα μάτια.

Αναφέρουμε οπωσδήποτε στο γιατρό μας πιθανές αλλεργίες που έχουμε, καθώς και την οποιαδήποτε λήψη φαρμάκων. Ενημερώνουμε σε περίπτωση που είμαστε καπνιστές. Το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε αργή και κακή επούλωση και γι’ αυτόν το λόγο είναι προτιμότερο να το σταματήσουμε για λίγες μέρες πριν και μετά το χειρουργείο. Όχι πως θα έβλαπτε εάν το διακόπταμε εντελώς!

Δεν παραλείπουμε να ρωτήσουμε για οτιδήποτε μας απασχολεί, σχετικά με την επέμβαση. Μπορούμε, μάλιστα, να ζητήσουμε να δούμε φωτογραφίες από προηγούμενες, παρόμοιες επεμβάσεις άλλων ασθενών. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να καταλήξουμε με βεβαιότητα στην τελική μας απόφαση είναι να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για την επέμβαση που πρόκειται να υποστούμε.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνει ο γιατρός και αφορούν τη διατροφή, το ποτό και τη λήψη βιταμινών, πριν και μετά την επέμβαση.

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί μία-μιάμιση ώρα, ανάλογα με την πολυπλοκότητά της. Γίνεται στο νοσοκομείο, με τοπική αναισθησία και δεν είναι απαραίτητη η παραμονή μας στο νοσοκομείο. Λίγες ώρες ξεκούρασης στο θάλαμο της ανάνηψης αρκούν για να επιστρέψουμε σπίτι. Καλό, όμως, είναι να φροντίσουμε για τη μεταφορά μας μετά την επέμβαση από κάποιον συγγενή ή φίλο.

Ο γιατρός θα μας δώσει ειδική θεραπευτική αγωγή, που θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις πρώτες μέρες. Τις πρώτες δύο ημέρες μετά την επέμβαση είναι απαραίτητη η ξεκούραση, η αποφυγή κάθε έντονης σωματικής δραστηριότητας και η εφαρμογή μιας δροσερής κομπρέσας στα μάτια.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες εντός 3-4 ημερών. Τα ράμματα στο επάνω βλέφαρο αφαιρούνται μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Η σοβαρότητα του οιδήματος διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά γενικά εξαφανίζεται μέσα σε 7 έως 10 ημέρες.

Για τις πρώτες 3 με 4 εβδομάδες θα πρέπει να αποφύγουμε δραστηριότητες που μπορεί να αυξήσουν τη συγκέντρωση αίματος στην περιοχή των ματιών, όπως το σκύψιμο, το σήκωμα βάρους, το κλάμα και τα σπορ. Ο γιατρός μας θα κρίνει πότε είμαστε και πάλι έτοιμοι για έντονη σωματική άσκηση. Επίσης, αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που οδηγεί σε κατακράτηση των υγρών και καθυστερεί την επούλωση.

Η νεανική και δροσερή εμφάνιση που προσφέρει αυτή η επέμβαση διαρκεί για αρκετά χρόνια.

Γενικά, πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν θα εμφανιστούν επιπλοκές μόνο εάν ο ασθενής ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού του, τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση.

Ιδανικός υποψήφιος

Σε γενικές γραμμές, ο ιδανικός υποψήφιος για την επέμβαση είναι άτομο το οποίο:

• Έχει ενηλικιωθεί

• Είναι σε καλή ψυχική και σωματική υγεία

• Δεν καπνίζει

• Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες

• Είναι ενημερωμένο για το αποτέλεσμα που πρέπει να προσδοκά

• Ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γιατρού πριν και μετά την επέμβαση.

Πόσο διαρκεί η επέμβαση; Σε πόσα χρόνια θα χρειαστεί να ξαναγίνει;

Ένα καλό αποτέλεσμα διαρκεί 8 περίπου χρόνια. Αυτό προκύπτει από γενικές στατιστικές, για όλων των ειδών τα πρόσωπα, σε διαφορετικές ηλικίες.

Υπάρχει όμως μια σημαντική παρατήρηση: Όσο πιο νωρίς γίνεται, τόσο πιο πολύ διαρκεί!

Δηλαδή, μια επέμβαση που γίνεται στο σωστό χρόνο, προτού το πρόσωπο υποστεί σημαντική χαλάρωση και χαραχθεί βαθιά, μπορεί να κρατήσει 10-12 χρόνια.

Αντίθετα, σε ένα πολύ κουρασμένο δέρμα, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί κάποια διόρθωση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την αρχική επέμβαση.

Ο Δρ Παρασκευάς Κοντοές είναι Διευθυντής της κλινικής Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής και Laser του νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ». Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Βαρβακείου, της Φαρμακευτικής και της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μαθήτευσε δίπλα στα ιερά τέρατα της πλαστικής χειρουργικής από το Harvard και το Rio de Janeiro, στο Λονδίνο, στη Σουηδία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες χώρες. Είναι Γενικός Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αισθητικής Χειρουργικής Laser, γνωστός διεθνώς για την έρευνα και τα επιτεύγματά του στον τομέα αυτό. Ήταν ο πρώτος πλαστικός χειρουργός που εφάρμοσε στην Ελλάδα (1994) τη γνωστή, τώρα πλέον, μέθοδο Full Face Laser Resurfacing με Laser Ultra Pulse και υπήρξε πρωτοπόρος των combined techniques (συνδυασμένων τεχνικών laser και κλασικής πλαστικής χειρουργικής), καθώς και εμπνευστής των επαναστατικών μεθόδων ανανέωσης του προσώπου Facelight, Facegift, Facelight RF. Είναι επίσημο μέλος των επιστημονικών εταιριών: Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ), Βρετανική Εταιρία Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής (BAPS) και Διεθνής Εταιρία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS). 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου