Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 21:45:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Franchise arrow Εστίαση και αυτόματες πωλήσεις το κύριο πεδίο ενδιαφέροντος των franchisor
Εστίαση και αυτόματες πωλήσεις το κύριο πεδίο ενδιαφέροντος των franchisor
Πηγή: Express.gr
 Στις 25.000 ανήλθε το σύνολο των επισκεπτών της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Franchising ΚΕΜ, που έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών από την 23η και την 26η Φεβρουαρίου 2007, εκ των οποίων το 18,75% συμμετείχε στην έρευνα σχετικά με το προφίλ των επενδυτών που πραγματοποιήθηκε από την ΚΕΜ και αφορά 4.675 ερωτηθέντες.

Σημειώνουμε ότι η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Franchise (EFF), του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.). Τιμώμενη χώρα στην ΚΕΜ 2007 ήταν η Γαλλία, ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τα 200 concept, 71 εκ των οποίων ήταν διεθνή.

Η επεξεργασία και ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας της ΚΕΜ πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ICAP AE. και τα σχετικά συμπεράσματα παρουσιάζονται παρακάτω:

Βασικές παραδοχές

Η ανάλυση που ακολουθεί βασίσθηκε στα 4.675 πλήρως συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν με βάση τη δομή του ερωτηματολογίου.

Σημειώνεται ότι λόγω στατιστικών αναλύσεων πολλαπλού συσχετισμού και δυνατότητας πολλαπλών επιλογών στις απαντήσεις, κάποια από τα γραφήματα δύναται να εξάγουν ποσοστά επί συνόλου μεγαλύτερα του 100%.

Πεδίο ενδιαφέροντος

Στο παρακάτω γράφημα 1 παρουσιάζεται η κατανομή ενδιαφέροντος των επισκεπτών ανά κύρια κατηγορία. Είναι σαφές ότι το σημαντικότερο ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώνεται στις κατηγορίες της Εστίασης (22,70%) η οποία συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο στόχο των επενδυτών και των Αυτόματων Πωλητών (17,57%), η οποία παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση. Ακολουθούν η κατηγορία της Ένδυσης – Υπόδησης – Αξεσουάρ (14,33%) και με ισομερώς καταμερισμένο ενδιαφέρον οι κατηγορίες Διαφόρων Εμπορικών Δραστηριοτήτων (12,97%) και Παροχής Υπηρεσιών (12,62%). Η χαμηλότερη προτίμηση παρατηρείται για την κατηγορία της Εκπαίδευσης (5,01%), καθώς θεωρείται πιο ώριμη πλέον η αγορά του franchising.

Γράφημα 1

Πεδίο Ενδιαφέροντος Επισκεπτών Ανά Κύρια Κατηγορία

Τύπος ενδιαφέροντος επενδυτών

Οι ερωτώμενοι, στην πλειονότητά τους, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ένταξη στο θεσμό της δικαιόχρησης (franchise) ως δικαιοδόχοι (franchisees), σε ποσοστό 53,75%. Παράλληλα, σημαντικό ποσοστό (15%) δηλώνει την πρόθεσή του να λειτουργήσει ως «master franchisor», εισάγοντας στην Ελλάδα κάποιο «concept» του εξωτερικού ή ως δικαιοπάροχος (franchisor) αναπαράγοντας το δικό του «franchise concept» (11,52%). Σημαντικό ενδιαφέρον (19,73%) συγκέντρωσε και η κατηγορία των Μηχανημάτων Αυτόματης Πώλησης, η οποία αποτελεί σχετικά νέα δραστηριότητα στο πλαίσιο της έκθεσης.

Γράφημα 2

Τύπος ενδιαφέροντος επενδυτών

Τύπος ενδιαφέροντος ανά κατηγορία

Το ακόλουθο γράφημα, συμπληρωματικά του προηγούμενου, απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται το ενδιαφέρον ένταξης των ερωτώμενων, στις διάφορες κατηγορίες δραστηριοποίησης.

Οι κατηγορίες της Εστίασης (58,50%) και της Υγείας–Ομορφιάς (24,50%) συγκεντρώνουν περισσότερο το ενδιαφέρον των «franchisors» έναντι των άλλων τρόπων δραστηριοποίησης.

Σημαντική όμως εμφανίζεται και η πρόθεση όσων από τους ερωτηθέντες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εισαγωγή και υιοθέτηση στην ελληνική αγορά ξένων «concept», δηλαδή να δραστηριοποιηθούν ως «master franchisors» στις κατηγορίες: Αυτόματοι Πωλητές (42,40%), Διάφορα (39,10%), Ένδυση–Υπόδηση (37,70%) και Παροχή Υπηρεσιών (36,40%).

Σημειώνεται ότι στις ανωτέρω κατηγορίες δραστηριοποίησης, λόγω της δυνατότητας πολλαπλών επιλογών, τα ποσοστά δεν αθροίζουν στο 100%.

Γράφημα 3

Τύπος Ενδιαφέροντος Ανά Κατηγορία

Επενδυτική δυνατότητα

Η επενδυτική δυνατότητα των υποψηφίων επενδυτών απεικονίζεται στο ακόλουθο διάγραμμα. Ο κύριος όγκος των ερωτώμενων (62,66%) παρουσιάζει επενδυτική δυνατότητα ή πρόθεση επένδυσης έως 100.000 ευρώ. Το 24,32% μπορεί να επενδύσει έως 200.000 ευρώ , το 7,87% μεταξύ 201.000 - 300.000 ευρώ, ενώ το 5,15% εμφανίζει επενδυτική δυνατότητα άνω των 301.000 ευρώ.

Γράφημα 4

Επενδυτική Δυνατότητα

Επενδυτική δυνατότητα ανά πεδίο ενδιαφέροντος

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες επένδυσης, για διαθέσιμο επενδυτικό κεφάλαιο έως 100.000 ευρώ είναι οι: Εκπαίδευση (74,68%) και Διάφορα (71,08%), ενώ από την επενδυτική ομάδα με δυνατότητα επένδυσης άνω των 301.000 ευρώ επιλέγονται οι κατηγορίες: Εστίαση-Τρόφιμα σε ποσοστό 5,78% και Υγεία–Ομορφιά (4,95%), οι οποίες απαιτούν υψηλότερα κόστη επένδυσης.

Γράφημα 5

Επενδυτική Δυνατότητα Ανά Πεδίο Ενδιαφέροντος

TAYTOTHTA EΡΕΥΝΑΣ

Σύνολο Πληθυσμού: 25.000

Μέγεθος Συνολικού Δείγματος: 4.675 άτομα

Επιλογή Δείγματος: Χωρίς επιλογή

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 23-26/02/2007

Τόπος Διεξαγωγής: Εκθεσιακό Κέντρο Αθηνών κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Franchising ΚΕΜ.

Τρόπος Διεξαγωγής: Εθελοντική συμμετοχή κατά την είσοδο των επισκεπτών στην Έκθεση με ερωτηματολόγιο (Παράρτημα 1) προσαρμοσμένο στις ανάγκες της έρευνας.

Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ICAP για λογαριασμό της ΚΕΜ, κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Franchise KEM 2007 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου