Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019, 06:20:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Νέα παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2016 (2)
Νέα παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2016 (2)
Πηγή: Express.gr
Και νέα παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος 2016 (εισοδήματα 2015) έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2016 το Υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα,  το Υπουργείο ανακοίνωσε παράταση 3 ημερών έως και την προσεχή  Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016. Επίσης, για τις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων (Εταιριών) δόθηκε παράταση έως και τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016. Η προηγούμενη προθεσμία υποβολής έληγε την Παρασκευή 15-7-2016. [Επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου για υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2016].

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, 13:22

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί».

«Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18-7-2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν, για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25-7-2016».

Ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές από το Υπ.Οικ, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 164.000 φορολογικές δηλώσεις, σημειώνοντας έτσι αριθμό ρεκόρ για τη φετινή χρονιά. Ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί είναι 5.900.000 και ξεπερνάει το 95% από το σύνολο των 6.000.000 φορολογικών δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν για το 2016. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία οδεύει προς την ολοκλήρωσή της ομαλά, χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα από πλευράς του Taxis και με χρονικό διάστημα υποβολής τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δεσμευθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Θυμίζουμε ότι όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 27/6/2016, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζοντας την κατάσταση σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις που είχαν υποβληθεί και τα προβλήματα που προέκυψαν τόσο από την αποχή των φοροτεχνικών- λογιστών από την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων, όσο και από άλλους λόγους, προχώρησε σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής τους, έως την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016. Η παράταση αφούσε την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων. 

Σε παλαιότερη ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε πως δεν προτίθεται να παρατείνει τη διαδικασία των υποβολών, πέρα από τη νέα καταληκτική ημερομηνία (δηλαδή την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016).

Οι φορολογούμενοι και οι λογιστές- φοροτεχνικοί καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την έγκαιρη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, έως και το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουλίου είχαν υποβληθεί περίπου 5,5 εκατ. δηλώσεις και απομένουν περίπου 550.000 για να υποβληθούν τις επόμενες 2,5 μέρες έως και την Παρασκευή 15 Ιουλίου.  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2016, τονίζοντας ότι όσοι κάνουν την επιλογή να μην καταθέσουν εντός προθεσμίας, ας κάνουν την επιλογή αυτή και ας πληρώσουν το πρόστιμο. [Επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου για υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2016].

Πρόστιμα:

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Πατήστε εδώ για οδηγίες συμπλήρωσης φορολογικής δήλωσης 2016

Βεβαιώσεις συντάξεων

Σειρά ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΕΚ, ΟΓΑ, ΝΑΤ) έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης συντάξεων για το 2015 θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο. Επιλέξτε τα παρακάτω άρθρα του express.gr για να κατεβάσετε τις βεβαιώσεις συντάξεων:
www.ika.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΙΚΑ για φορολογική δήλωση 2016
www.oga.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΟΓΑ για φορολογική δήλωση 2016

Σε περίπτωση ασυμφωνίας των στοιχείων είναι προτιμότερο να απευθύνεστε για διορθώσεις στους φορείς που σας χορήγησαν την βεβαίωση. Με αυτόν τον τρόπο η συμφωνία είναι πλήρης και δεν υπάρχει κίνδυνος ελέγχου.

Θυμίζουμε ότι από το βράδυ της Τρίτης 5 Απριλίου άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2016. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έτους 2016 (για τα εισοδήματα του 2015) θα διαρκέσει έως τα μέσα Ιουλίου, ενώ ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση τους θα καταβληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. [Επιλέξτε το παρακάτω link για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2016].

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου