Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 12:49:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Ανενεργή η ρύθμιση για πληρωμή φόρου σε 12 δόσεις
Ανενεργή η ρύθμιση για πληρωμή φόρου σε 12 δόσεις
Πηγή: Express.gr
Στα «χαρτιά» έχει παραμείνει μέχρι σήμερα ο νόμος που παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε 12 δόσεις ακόμα και αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Το Taxis δεν επιτρέπει στους φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και να αποπληρώσουν όλες τις οφειλές τους σε 12 δόσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες. Προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση, θα πρέπει -σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφαρμογή- να λήξει η προθεσμία πληρωμής των φόρων.

Προκειμένου να υπαχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφαρμογή να λήξει η προθεσμία πληρωμής των φόρων. Ο νόμος ορίζει ότι οι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων και οι μη ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Όσοι λοιπόν είχαν σκοπό να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος, και τους φόρους ακινήτων σε 12 δόσεις δεν θα μπορέσουν να το πράξουν εκτός και αν η φορολογική διοίκηση αποφασίσει να τροποποιήσει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γγ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου έχει δώσει εντολή στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έτσι ώστε μέχρι τις 31 Ιουλίου να έχει διορθωθεί η εφαρμογή και να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη 23-7-2014 απεστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα στους φορολογούμενους ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται ότι «σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το taxisnet». Οι φορολογούμενοι καλούνται μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 31-7-2014 να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος ή ολόκληρο το ποσό εφόσον το επιθυμούν με έκπτωση 1,5%.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου