Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:44:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Ολοκληρώθηκε η υποβολή εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων 2014
Ολοκληρώθηκε η υποβολή εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων 2014
Πηγή: Express.gr
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 14 Ιουλίου η υποβολή των εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων έτους 2014 στο ΤΑΧΙS net. Από το πρωί έως το βράδυ της Δευτέρας υποβλήθηκαν τελικά 276.000 φορολογικές δηλώσεις. Τα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν οφείλονταν -σύμφωνα με αρμόδια στελέχη- στη μαζική υποβολή δηλώσεων από τους φορολογούμενους κατά την τελευταία ημέρα και τελικά ξεπεράστηκαν με αποτέλεσμα η διαδικασία να ολοκληρωθεί κανονικά. Συνολικά 5.812.000  φορολογούμενοι υπέβαλαν με ηλεκτρονικό τρόπο τη δήλωσή τους. Οσοι από αυτούς είναι υπόχρεοι σε επιπλέον φόρο θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, 15:24

Χθες, τελευταία ημέρα υποβολής, το Taxis υποδέχτηκε πάνω από 276.000 δηλώσεις. Σημειώνεται ότι για να μην καταρρεύσει χθες το Taxis, τέθηκε εκτός λειτουργίας το ηλεκτρονικό σύστημα των τελωνείων.

Το Taxis «κλείδωσε» τόσο για τις αρχικές όσο και για τις τροποποιητικές δηλώσεις από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Βάσει νόμου, θα πρέπει να ξανανοίξει για να υποδεχτεί τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, κάτι που θα πρέπει να συμβεί σε 2-3 ημέρες, πιθανότατα την Πέμπτη.

Περίπου 50.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν τη δήλωσή τους είναι άγνωστό πώς θα αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή, δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν οι δηλώσεις, εφόσον αυτές υποβληθούν τα επόμενα 24ωρα, θα γίνουν δεκτές ως εμπρόθεσμες ή εκπρόθεσμες. Αν θεωρηθεί ότι είναι εκπρόθεσμες οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, ενώ δεν θα γίνουν δεκτές οι αποδείξεις του κωδικού 049 (Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών), με αποτέλεσμα να χάνουν και την έκπτωση των 2.100 ευρώ εφόσον είναι μισθωτοί, ή φορολογούνται ως μισθωτοί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα ταχυδρομηθούν εκκαθαριστικά, αλλά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν από τον λογαριασμό τους στο Taxisnet. Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ με την «Ταυτότητα Οφειλής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα:

Από τα 5.811.918 φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν:

• Οι 2.493.241 είναι χρεωστικές.  Το γεγονός ότι σε αυτούς τους φορολογούμενους επιβλήθηκαν τελικώς φόροι 3,749 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζει τον μέσο όρο στα 1.500 ευρώ ανά δήλωση. Οι χρεωστικές δηλώσεις έφτασαν τελικώς στο 43,54% των συνολικών.

• Οι 1.153.917 είναι πιστωτικές. Το ποσό που θα επιστραφεί 314,465 εκατ. ευρώ. Κατά μέσο όρο κάθε φορολογούμενος με πιστωτικό σημείωμα θα λάβει 272,5 ευρώ.

• Οι 2.002.955 δηλώσεις είναι μηδενικές.

Αρα το καθαρό ποσό που θα εισπράξει το δημόσιο είναι πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από τις 5,811 εκατομμύρια αρχικές δηλώσεις, υποβλήθηκαν έως χθες τα μεσάνυχτα και 89.499 τροποποιητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντική είναι και η χρήση της εφαρμογής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2014 η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της εβδομάδας και ήδη έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα 52.000 τροποποιητικές δηλώσεις.

ΕΝΦΙΑ
Στο μεταξύ αμέσως μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα σταλούν και τα πρώτα email για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων για το 2014. Από τα τέλη Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει την αποστολή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Σημειώνεται ότι ο νέος φόρος θα πρέπει να καταβληθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου ή πιθανότερα τα τέλη Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι με τον νέο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων φορολογούνται για πρώτη φορά τα αγροτεμάχια, οι "τακτοποιημένοι" αυθαίρετοι χώροι, ενώ απαλλάσσονται τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι η φετινή διαδικασία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14-7-2014. Κατά την χθεσινή τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε μια εβδομάδα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 90.000 τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ αντίστοιχα το 2013 το ίδιο πλήθος δηλώσεων υποβλήθηκε χειρόγραφα και εκκαθαρίστηκε από τις Δ.Ο.Υ. μετά τον Οκτώβριο του 2013.

Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση.

Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί τους φορολογούμενους για την ανταπόκρισή τους, καθώς και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που εργάστηκαν για την ομαλή πορεία της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης και τους λογιστές για την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Σε ό,τι αφορά τη ροή των δηλώσεων επισημαίνει ότι:

Την πρώτη ημέρα υποδοχής δηλώσεων, δηλαδή στις 20 Μαρτίου 2014, υπέβαλαν δήλωση 78 φορολογούμενοι και την τελευταία ημέρα 276.000.
Ένας στους πέντε φορολογούμενους υπέβαλε δήλωση την τελευταία εβδομάδα.
Έξι στους δέκα φορολογούμενους υπέβαλαν δήλωση τον τελευταίο μήνα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου