Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 02:08:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2014
Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2014
Πηγή: Express.gr
Λήγει σήμερα Δευτέρα 14 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2014. Μέχρι το Σάββατο 12-7-2014 είχαν υποβληθεί 5.450.000 δηλώσεις σε σύνολο περίπου 5.700.000 δηλώσεων. Την Κυριακή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμάται ότι υποβλήθηκαν άλλες 100.000 φορολογικές δηλώσεις μέσω του TAXIS net. Έτσι, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου, σήμερα  Δευτέρα, τελευταία μέρα της προθεσμίας θα ολοκληρωθεί η κανονικά διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.[Επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2014].

«Οχι» από το Υπουργείο Οικονομικών  σε νέα παράταση
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2014, παρά το γεγονός ότι σχεδόν 250.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμα υποβληθεί. Η σχετική προθεσμία λήγει την Δευτέρα 14-7-2014. Από την εκκαθάριση των μέχρι στιγμής υποβληθέντων δηλώσεων προκύπτει ότι 4 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν φόρο που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 1.300 ευρώ. Επίσης, δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί  ο νέος φόρος των ακινήτων και 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης. Η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι πως η εκκαθάριση θα γίνει στις 25 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως για όσες δηλώσεις δεν υποβληθούν εγκαίρως θα ισχύσουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντική είναι και η χρήση της εφαρμογής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2014 η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της εβδομάδας και ήδη έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα 52.000 τροποποιητικές δηλώσεις.

Εκτός από το ότι οι φορολογούμενοι δεν επωφελούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο πληρωμής του φόρου, από την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεών τους, στελέχη της ΓΓΠΣ τονίζουν πως φέτος η διαδικασία της υποβολής της δήλωσης είναι απλούστερη λόγω των προεκτυπωμένων στοιχείων εισοδήματος και δαπανών, ενώ για πρώτη φορά η εκκαθάριση του φόρου γίνεται, αμέσως, με την αποστολή της δήλωσης.
Επίσης, προτρέπουν τους φορολογούμενους, προκειμένου να διευκολύνουν περαιτέρω την υποβολή των δηλώσεών τους μέσω του TAXISnet, να επιλέγουν τις ακόλουθες ώρες: έως τις 9:30, από 14:00 έως 17:00 και μετά τις 21:00.

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου