Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 17:45:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow «Οχι» από ΥπΟικ σε νέα παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2014
«Οχι» από ΥπΟικ σε νέα παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2014
Πηγή: Express.gr
Αποκλείει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2014, παρά το γεγονός ότι σχεδόν 500.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμα υποβληθεί. Η σχετική προθεσμία λήγει την Δευτέρα 14-7-2014 ενώ ερωτηματικό αποτελεί εάν το σύστημα θα μπορέσει να αντέξει την υποβολή κατά μέσο όρο 250.000 δηλώσεων σήμερα Κυριακή αλλά και την Δευτέρα. Από την εκκαθάριση των μέχρι στιγμής υποβληθέντων δηλώσεων προκύπτει ότι 4 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν φόρο που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 1.300 ευρώ. Επίσης, δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί  ο νέος φόρος των ακινήτων και 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης. Η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι πως η εκκαθάριση θα γίνει στις 25 Ιουλίου.[Επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2014].

Πάντως θεωρείται αρκετά πιθανή μια σιωπηρή παράταση 2-3 ημερών για υποβολή φορολογικών δηλώσεων μετά τη 14η Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ανοιχτή η εφαρμογή υποβολής του Ε1 στο σύστημα (gsis) χωρίς κάποιο πρόστιμο.

Σημειώνεται πως για όσες δηλώσεις δεν υποβληθούν εγκαίρως θα ισχύσουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντική είναι και η χρήση της εφαρμογής υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2014 η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της εβδομάδας και ήδη έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα 52.000 τροποποιητικές δηλώσεις.

Εκτός από το ότι οι φορολογούμενοι δεν επωφελούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο πληρωμής του φόρου, από την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεών τους, στελέχη της ΓΓΠΣ τονίζουν πως φέτος η διαδικασία της υποβολής της δήλωσης είναι απλούστερη λόγω των προεκτυπωμένων στοιχείων εισοδήματος και δαπανών, ενώ για πρώτη φορά η εκκαθάριση του φόρου γίνεται, αμέσως, με την αποστολή της δήλωσης.
Επίσης, προτρέπουν τους φορολογούμενους, προκειμένου να διευκολύνουν περαιτέρω την υποβολή των δηλώσεών τους μέσω του TAXISnet, να επιλέγουν τις ακόλουθες ώρες: έως τις 9:30, από 14:00 έως 17:00 και μετά τις 21:00.

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου