Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 14:46:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2014
Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2014
Πηγή: Express.gr
Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιουνίου 2014 από το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προηγουμένου έτους έως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα. Η αρχική προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έληγε στις 30 Ιουνίου 2014.[Επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2014].

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις. Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων, το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά. Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Καλούνται οι Έλληνες  φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 27-6-2014, 14:19

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες θα υπάρχει νομοτεχνική ρύθμιση ώστε η πρώτη δόση πληρωμής του φόρου να παραμείνει έως τα τέλη Ιουλίου και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 14 Ιουλίου 2014. Σύμφωνα με την παλιά ρύθμιση η 1η δόση έπρεπε να πληρωθεί 30 ημέρες μετά την αρχική λήξη (στις 30/6). Αν δεν υπάρξει νέα ρύθμιση τότε η 1η δόση θα πρέπει να καταβληθεί 30 ημέρες μετά την νέα λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή έως τις 14 Αυγούστου.

Από φέτος έχει αποσυνδεθεί η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από την ημερομηνία πληρωμής των δόσεων του φόρου. Αυτές, ούτως ή άλλως, έχουν προσδιορισθεί η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 3,41 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις, το 40,24% των οποίων είναι χρεωστικές, το 38,80% μηδενικές και το 20,96% πιστωτικές. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τις χρεωστικές δηλώσεις ανέρχεται σε 1.153 ευρώ.

Εκτός από το ότι οι φορολογούμενοι δεν επωφελούνται, σε ό,τι αφορά τον χρόνο πληρωμής του φόρου, από την καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεών τους, στελέχη της ΓΓΠΣ τονίζουν πως φέτος η διαδικασία της υποβολής της δήλωσης είναι απλούστερη λόγω των προεκτυπωμένων στοιχείων εισοδήματος και δαπανών, ενώ για πρώτη φορά η εκκαθάριση του φόρου γίνεται, αμέσως, με την αποστολή της δήλωσης.
Επίσης, προτρέπουν τους φορολογούμενους, προκειμένου να διευκολύνουν περαιτέρω την υποβολή των δηλώσεών τους μέσω του TAXISnet, να επιλέγουν τις ακόλουθες ώρες: έως τις 9:30, από 14:00 έως 17:00 και μετά τις 21:00.

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου