Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 09:43:04

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Φορολογική δήλωση 2014: Διευκρινίσεις για αποδοχές που δεν εισπράχθηκαν το 2013
Φορολογική δήλωση 2014: Διευκρινίσεις για αποδοχές που δεν εισπράχθηκαν το 2013
Πηγή: Express.gr
Στην εφορία τους ενδέχεται να χρειαστεί να προσφύγουν χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί το σύνολο των αποδοχών τους στη διάρκεια του 2013. Με δεδομένο ότι το υπουργείο Οικονομικών κατοχύρωσε νομοθετικά την απαλλαγή των εισοδημάτων που δεν καταβλήθηκαν το 2013 ( θα φορολογηθούν στο έτος στο οποίο θα καταβληθούν) μόλις την περασμένη Κυριακή και η προθεσμία για την υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών έληξε στις 28 Μαρτίου, πολλές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει βεβαιώσεις για το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι ακόμα και αν μέρος αυτών δεν έχει εξοφληθεί.

Οι φορολογικές δηλώσεις του 2014 όμως θα είναι προσυμπληρωμένες με τα στοιχεία των μισθών, χωρίς δυνατότητα διόρθωσης από το φορολογούμενο.

Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σε αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι αρχικά θα πρέπει να ζητήσουν από το λογιστήριο της επιχείρησης να υποβάλλει τροποποιητική βεβαίωση με τις αποδοχές που πραγματικά καταβλήθηκαν. Αν δεν το κάνει το λογιστήριο της επιχείρησης, οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με επιφύλαξη και θα κληθούν από τη ΔΟΥ να προσκομίσουν τα στοιχεία για τις αμοιβές που εισέπραξαν κατά τη διάρκεια του 2013.

Οι κωδικοί που προσυμπληρώνονται με τα εισοδήματα είναι: 301-302,303-304,321-322 και 317-318 (πίνακας μισθωτών υπηρεσιών) 313-314, 315-316, 333-334, 609-610, 603-604, 605-606 (πίνακας παρακαρατηθέντων φόρων).
[Για να δείτε αν έχουν συμπληρωθεί  αυτομάτως στη φορολογική δήλωση 2014 οι κωδικοί με τους μισθούς – συντάξεις, επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου].


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι οι κωδικοί δήλωσης Ε1 που αφορούν το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και την παρακράτηση φόρου, εμφανίζονται σε πορτοκαλί πλαίσιο και είναι προσυμπληρωμένοι από τη ΓΓΠΣ ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησής τους από τους φορολογούμενους.

Σε περίπτωση που έχετε  έντυπη  βεβαίωση αποδοχών  ή συντάξεων ή αμοιβών  και τα στοιχεία της δεν έχουν  προσυμπληρωθεί στη δήλωση, θα πρέπει να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:
  • Συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να δηλώσετε (όπως αυτοκίνητα  δαπάνες κ.τ.λ.)  
  • Κάντε προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης  Ε1
  • Εάν μέχρι  την 28η Μαρτίου 2014 (καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των βεβαιώσεων), διαπιστώσετε ότι δεν  έχουν προσυμπληρωθεί οι κωδικοί με τα στοιχεία της  βεβαίωσης, επικοινωνήστε με τον εργοδότη ή τον φορέα που εξέδωσε τη βεβαίωση, προκειμένου να  ενημερωθείτε αν υπέβαλε το αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών ή πότε θα   προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ηλεκτρονικής υποβολής της με βάση την ΠΟΛ 1039/03-02-2014
  • Εφόσον  ο εργοδότης υποβάλλει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση και ενημερωθούν τα αρχεία μας,  θα εμφανιστούν  προσυμπληρωμένα τα στοιχεία αυτής και  θα  μπορείτε να  συνεχίσετε την υποβολή της δήλωσης Ε1.    
  • Εάν ο εργοδότης δεν  υποβάλλει τη βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών, τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε τους κωδικούς της δήλωσης που αφορούν εισοδήματα  και  παρακράτηση φόρου για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση.(Στην περίπτωση αυτή μπορεί να κληθείτε να αποστείλετε  στην ΔΗΛΕΔ τις σχετικές βεβαιώσεις )

Σε περίπτωση που τα στοιχεία της βεβαίωσης αποδοχών  ή συντάξεων ή  αμοιβών σας, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι προσυμπληρωμένα, θα  πρέπει να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:  
  • Συμπληρώστε όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να δηλώσετε (όπως αυτοκίνητα  δαπάνες κ.τ.λ.)  
  • Κάντε προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης  Ε1
  • Επικοινωνήστε με τον εργοδότη  ή φορέα και  σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής, θα πρέπει ο εργοδότης ή φορέας να υποβάλλει ηλεκτρονικά εκ νέου το αρχείο με τα σωστά στοιχεία βεβαίωσης, βάσει  της ΠΟΛ 1039/2014.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης  Συναλλασσομένων μέσω  e-mail  ή στα τηλέφωνα 210 480 2552 και 15515.

https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/index.jsp 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου