Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 15:09:00

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
Τέλος οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους
Πηγή: Express.gr
Το τέλος των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από μια πηγή προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης με συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Η Καθημερινή".«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» αναφέρει και εξαγγέλλει, μεταξύ άλλων, τεχνικές βελτιώσεις στις δύο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, χωρίς, όπως διευκρινίζει, να υπάρχουν αλλαγές στη φιλοσοφία των ρυθμίσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι (μισθωτοί και συνταξιούχοι) που λαμβάνουν εισοδήματα από έναν φορέα (από μια επιχείρηση / οργανισμό  στη  περίπτωση των μισθωτών ή από έναν ασφαλιστικό φορέα στη περίπτωση των συνταξιούχων) δεν θα υποχρεωθούν για υποβολή φορολογικής δήλωσης 2015 (εισοδήματα 2014). Ο όποιος φόρος θα παρακρατείται στην πηγή του εισοδήματος. Με μήνυμά του στο Twitter ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τις αποδείξεις του 2013 που θα υποβληθούν στη φορολογική δήλωση του 2014 καθώς και ότι στην Καθημερινή μίλησε για τα εισοδήματα του 2014. 'Αρα το μέτρο θα εφαρμοστεί στη φορολογική δήλωση του 2015 και συνεπώς δεν θα χρειασθεί να συλλέγουμε αποδείξεις από το 2014. Οι αποδείξεις του 2013 θα χρησιμοποιηθούν κανονικά στη δήλωση του 2014.

Αυτά για τις φορολογικές δηλώσεις του 2015 όταν έως σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 υπάρχουν αρκετές χιλιάδες δηλώσεις που δεν έχουν εκκαθαριστεί.
Δείτε τα Στοιχεία πορείας ελέγχου δηλώσεων με προσκόμιση δικαιολογητικών στη Δ.Ο.Υ.
Το αρχείο ενημερώνεται καθημερινά και περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία μέχρι και την προηγούμενη εργάσιμη της δημοσίευσης.    (σε .xls)   (σε .pdf)

Ο κ. Θεοχάρης διαψεύδει τους ισχυρισμούς της τρόικας σχετικά με την εισπραξιμότητα των φόρων στα ακίνητα, ενώ ισχυρίζεται πως τα έσοδα από το κυνήγι της φοροδιαφυγής θα είναι τελικώς περισσότερα από αυτά που εκτιμούν οι εκπρόσωποί της. «Είναι σίγουρο ότι το ποσό από τη φοροδιαφυγή θα είναι μεγαλύτερο από τα 350 εκατ. ευρώ, που εκτιμά η τρόικα για το 2014. Θεωρώ ότι ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 500 εκατ. ευρώ δεν είναι φιλόδοξος, αλλά ρεαλιστικός» επισημαίνει.

Αναφερόμενος, στις εκτιμήσεις των πιστωτών για την πορεία των εσόδων, τονίζει ότι «έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε καλύτερη εικόνα». Τονίζει, τέλος, ότι στην κυβέρνηση έχουν αντιληφθεί ότι «αν δεν πετύχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, δεν θα πετύχει ούτε η ίδια η κυβέρνηση, ούτε η χώρα».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου