Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 06:52:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow www.nat.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΝΑΤ για φορολογική δήλωση 2013
www.nat.gr: Εκτυπώστε τη Βεβαίωση Σύνταξης ΝΑΤ για φορολογική δήλωση 2013
Πηγή: Express.gr
Μέσω διαδικτύου (internet) θα λαμβάνουν, για πρώτη φορά από φέτος, βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση και οι συνταξιούχοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), καθώς ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας (στην ιστοσελίδα www.nat.gr), που επιτρέπει στους Συνταξιούχους να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις Βεβαιώσεις Αποδοχών του ΝΑΤ-ΚΕΑΝ, για όλες τις κατηγορίες σύνταξης  (γήρατος, αναπηρίας ,θανάτου ).  Η νέα υπηρεσία, θα εξυπηρετεί και τους συνταξιούχους ΝΑΤ-ΚΕΑΝ, που ζουν στο εξωτερικό και για πρώτη φορά θα έχουν άμεση πρόσβαση στις Βεβαιώσεις Αποδοχών από τον τόπο κατοικίας τους, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του ΝΑΤ στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, οι Βεβαιώσεις Αποδοχών Συνταξιούχων αποστέλλονταν Ταχυδρομικά από τις Υπηρεσίες του ΝΑΤ. [Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2012, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 30-07-2013, 00:35

Έτσι, οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ ενόψει της υποβολής της φορολογικής δήλωσης 2013 που ξεκίνησε μέσω του TAXIS, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση συντάξεων για φορολογική χρήση απευθείας διαδικτυακά.

Υπενθυμίζεται ότι, η χορήγηση βεβαιώσεων μέσω διαδικτύου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εξυπηρετούνται (δηλαδή θα λαμβάνουν τις βεβαιώσεις των συντάξεων τους εκτυπωμένες) από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Φέτος είναι η τελευταία φορά που εφαρμόζεται η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων συντάξεων για φορολογική χρήση, καθώς από το 2014 το σύνολο των δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων «Ήλιος» θα αποστέλλεται στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και τα ποσά των συντάξεων που έχουν καταβληθεί, θα
προσυμπληρώνονται αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων.

Στο μεταξύ, σε 907,65 ευρώ, προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης, υπολογίζεται το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων από συντάξεις γήρατος, σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με την επωνυμία «Ήλιος», που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου.

[Μπορείτε να εκτυπώσετε τη βεβαίωση σύνταξης για το 2012, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Η Βεβαίωση Αποδοχών που εκδίδεται, είναι ΕΝΙΑΙΑ για ΝΑΤ-ΚΕΑΝ.
Για την εκτύπωση της βεβαίωσης αποδοχών, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε:
 -τον Α. Φ. Μ.      (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου )
 -τον Α. Μ. Κ. Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης )
 -τον Α. Μ. Σ       (Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου )

Το ΝΑΤ ενημερώνει ότι δεν απαιτείται η εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του portal για την έκδοση των βεβαιώσεων σύνταξης.
Η βεβαίωση αποδοχών που εκτυπώνεται δεν χρειάζεται επικύρωση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιμείνουν και να κάνουν αρκετές προσπάθειες καθώς λόγω υψηλού φόρτου (κίνησης) το web sute (ιστοσελίδα) του ΝΑΤ (www.nat.gr) πέφτει συχνά (τίθεται εκτός λειτουργίας). Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του site βλέπουν στην οθόνη τους το μήνυμα: «Υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα».

www.nat.gr/site/categories/Ipiressies_nat/annualReport.csp


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου