Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 02:11:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Από τις τράπεζες στη ΓΓΠΣ τα στοιχεία των τόκων
Από τις τράπεζες στη ΓΓΠΣ τα στοιχεία των τόκων
Πηγή: Express.gr
 ΤΑ στοιχεία των τόκων του 2012 θα δοθούν από τις τράπεζες στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, κάτι που θα βοηθήσει τους φορολογουμένους να αποφύγουν σοβαρή ταλαιπωρία. Όμως, λίγο αργότερα φρόντισε να διευκρινίσει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με τις τράπεζες O κ. Θεοχάρης εκτίμησε ότι το 90% περίπου των καταθετών τίθεται εκτός αυτής της υποχρέωσης, καθώς έχει μικρότερα ετήσια έσοδα από το συγκεκριμένο ποσό.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση των τόκων από τις καταθέσεις, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι γίνεται προσπάθεια να πάρει αυτά τα στοιχεία από τις τράπεζες ώστε να συμπληρωθούν στο Ε1, ωστόσο μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία οι φοολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να πάνε στις τράπεζες ώστε να παραλάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους που τους έχουν καταβληθεί. Για τις περιπτώσεις πολλών δικαιούχων σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, είπε ότι οι φορολούμενοι καλούνται να αποφασίσουν για το ποιος από αυτούς θα δηλώσει τους τόκους των καταθέσεων.
Σε ό,τι αφορά το διαχωρισμό όταν υπάρχει συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό, ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι ποιος από τους συνδικαιούχους θα δηλώσει τους τόκους.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου