Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 22:08:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Από 250 ευρώ και πάνω θα δηλώνονται οι τόκοι καταθέσων στο Ε1
Από 250 ευρώ και πάνω θα δηλώνονται οι τόκοι καταθέσων στο Ε1
Πηγή: Express.gr
ΣΤΙΣ τράπεζες θα πρέπει να προσέλθουν εκατομμύρια φορολογούμενοι προκειμένου να λάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους το 2012. Τα ποσά των τόκων θα αναγραφούν υποχρεωτικά στις  φορολογικές δηλώσεις, η ηλεκτρονική υποβολή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διευκρινιστική εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί ενδεχομένως και  σήμερα θα ορίζεται ότι θα δηλώνονται ποσά τόκων που υπερβαίνουν τα 250 ευρώ.
Με την ίδια εγκύκλιο αναμένεται να διευκρινίζεται πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων από τους συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών. 

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναγκάστηκε τελικά να υπαναχωρήσει από την αρχική της θέση για υποχρεωτική αναγραφή όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων στις φετινές δηλώσεις. Συγκεκριμένα, αποφάσισε η υποχρεωτική αναγραφή των εισοδημάτων να μην ισχύσει τελικά για ποσά τόκων καταθέσεων που δεν υπερέβησαν τα 250 ευρώ το 2012. Δηλαδή, όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2012 εισοδήματα από τόκους καταθέσεων τα οποία ήταν χαμηλότερα των 250 ευρώ δεν υποχρεούνται να τα αναγράψουν στις φετινές δηλώσεις. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο "παρά πέντε" της έκδοσης των αποφάσεων και των εγκυκλίων για τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς διαπιστώθηκε ότι εάν η υποχρεωτική αναγραφή ίσχυε για όλα ανεξαιρέτως τα ποσά τόκων, τότε πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα έπρεπε να προσέλθουν μαζικά στις τράπεζες εντός των προσεχών εβδομάδων για να λάβουν έντυπα βεβαιώσεων για τους τόκους που πιστώθηκαν το 2012 στις πάσης μορφής καταθέσεις τους! Θα έπρεπε δηλαδή εκατομμύρια φορολογούμενοι με μικροκαταθέσεις να προσέλθουν στις τράπεζες για να ζητήσουν βεβαιώσεις ακόμη και για ποσά τόκων της τάξεως των… 0,01 ή 0,02 ευρώ, δηλαδή για πενιχρά, ασήμαντα ποσά!

Η απίστευτη ταλαιπωρία που θα υφίσταντο εκατομμύρια πολίτες περιμένοντας σε "ουρές" στις τράπεζες για να λάβουν βεβαιώσεις τόκων... ύψους μερικών λεπτών του ευρώ απετράπη τελικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης αποδέχθηκε να τεθεί ανώτατο όριο 250 ευρώ στα ποσά των τόκων που δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται στις φετινές δηλώσεις. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου