Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 21:55:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow «Ουρές» στις εφορίες για την έκδοση ΑΦΜ σε νέους ηλικίας άνω των 18 ετών
«Ουρές» στις εφορίες για την έκδοση ΑΦΜ σε νέους ηλικίας άνω των 18 ετών
Πηγή: Express.gr
ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ παρατηρείται αυτές τις ημέρες στις εφορίες από νέους 18 ετών, που πρέπει υποχρεωτικά να αποκτήσουν ΑΦΜ (ανεξάρτητα από το αν υποβάλουν φορολογική δήλωση) και από συνταξιούχους και άλλους φορολογούμενους που δεν έχουν τον  κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την φορολογική δήλωση.
Με τον τελευταίο «πολυνόμο» οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών υποχρεούνται να εκδώσουν ΑΦΜ ακόμα και αν δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση. Το ΑΦΜ πρεπει να αναγραφεί υποχρεωτικά στην φορολογική δήλωση του γονέα που εμφανίζει παιδιά 18 ετών ως προστατευόμενα μέλη. Εαν ο νέος έχει κάποιο εισόδημα θα πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση ΑΦΜ είναι τα εξής:

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας για Έλληνες πολίτες και φωτοαντίγραφο διαβατηρίου για αλλοδαπούς

Επικυρωμένη εξουσιοδότηση, όταν το ΑΦΜ ζητείται για λογαριασμό του ενδιαφερομένου από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο

Πιστοποιητικό γέννησης, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος στερείται ταυτότητας (π.χ. ανήλικος).

Φέτος οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από όλους. Αυτό σημαίνει ότι 1.000.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι πέρυσι υπέβαλαν χειρόγραφα τη δήλωση, θα πρέπει φέτος να σπεύσουν στις εφορίες για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο.
Όσοι έχουν παλαιούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν και φέτος. Οσοι  δεν έχουν παλαιούς κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα Taxisnet, θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία έκδοσης του κλειδάριθμου:

1ο βήμα: Εγγραφή.

Από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr), επιλέγετε Υπηρεσίες προς Πολίτες / επιχειρήσεις/επιτηδευματίες και στη συνέχεια αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που επιθυμείτε.

2ο βήμα: Παραλαβή κλειδάριθμου.

Τυπώνεται το σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο ΑΦΜ, η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε ΔΟΥ για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου.

3ο βήμα: Ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Από τις υπηρεσίες πιστοποίησης επιλέγετε Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Συμπληρώνετε: α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε στη ΔΟΥ και ο λογαριασμός ενεργοποιείται.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Κράλογλου


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου