Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 01:32:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Αλλαγές στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης 2013
Αλλαγές στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης 2013
Πηγή: Express.gr
Αρκετές αλλαγές υπάρχουν στο νέο έντυπο Ε1, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου, οι τόκοι καταθέσεων και τα μερίσματα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στην εφορία με τη φορολογική δήλωση του 2013. Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές που έχουν ενσωματωθεί στο εφετινό Ε1 το οποίο θα συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μεταξύ άλλων στο έντυπο Ε1 έχει προστεθεί ειδικός κωδικός για τους μισθωτούς με μπλοκάκι, για να μην επιβαρυνθούν με το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος, κωδικός για την συμπλήρωση του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τους ιδιοκτήτες, του ΑΦΜ για τους κατόχους σκαφών αναψυχής καθώς και κωδικός για τον ΑΜΚΑ των προστατευόμενων τέκνων. [Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το νέο έντυπο Ε1, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Ειδικότερα οι κυριότερες αλλαγές στο νέο έντυπο Ε1, είναι οι ακόλουθες:

Στον πίνακα 2:
* τους κωδικούς 019-020 «είστε επιτηδευματίας που φορολογείται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 45 ΚΦΕ» πρέπει να συμπληρώσουν όσοι αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών αλλά είναι κατ' ουσίαν μισθωτοί για να μην επιβαρυνθούν με το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
* οι κωδικοί 027-028 «ασκείται εμπορική επιχείρηση και γεννηθήκατε μέχρι την 31-12-1950» πρέπει να συμπληρωθούν από όσους επιτηδευματίες απέχουν τρία χρόνια από τη συνταξιοδότησή τους και εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος

Στον πίνακα 4Ε:
* στους κωδικούς 175-176 θα πρέπει να δηλωθεί και το ακαθάριστο εισόδημα από επαγγελματικές και εμπορικές μισθώσεις.

* στον κωδικό 177-178 πρέπει να δηλωθεί και το ακαθάριστο εισόδημα κατοικιών επιφάνειας μέχρι και 300 τ.μ, αστικών μισθώσεων αποθηκών και χώρων στάθμευσης ανεξαρτήτως επιφανείας

Στον πίνακα 4Ζ:
* στους κωδικούς 395-396 θα πρέπει να δηλωθούν εισοδήματα αλλοδαπής που προέρχονται από κατοικίες μεγαλύτερες των 300 τμ και το ακαθάριστο εισόδημα από επαγγελματικές και εμπορικές μισθώσεις

Στον πίνακα 6 :
* στους κωδικούς 659-660 πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά οι τόκοι καταθέσεων εσωτερικού και εξωτερικού, κέρδη από πωλήσεις μετοχών, τόκους ομολόγων καθώς και μερίσματα που εισέπραξε το περασμένο έτος ο υπόχρεος. Η συμπλήρωση του κωδικού αυτού εφέτος είναι υποχρεωτική ενώ ως πέρυσι ήταν προαιρετική. Τα εισοδήματα αυτά, θα προστεθούν στα λοιπά εισοδήματά του προκειμένου να υπολογιστεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Στον πίνακα 5
* στους κωδικούς 204-205-206 πρέπει να δηλωθεί ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κύριας κατοικίας αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας. Ως πέρυσι η συμπλήρωση του αριθμού παροχής ήταν προαιρετικού χαρακτήρα.
* στους κωδικούς 844 και 845 οι κάτοχοι σκαφών αναψυχής θα πρέπει να δηλώσουν τον ΑΦΜ τους.

Στον πίνακα 9 :
* οι φορολογούμενοι πρέπει να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ των προστατευόμενων τέκνων.

Προσοχή: Λόγω ασυμβατότητας του Acrobat Reader με τον Firefox, είναι πιθανόν να μην εμφανίζεται σωστά στην οθόνη σας η νέα δήλωση. Για να το δείτε σωστά θα πρέπει να κατεβάστε το αρχείο (pdf) στον υπολογιστή σας και μετά να το ανοίξετε ή να δείτε τη σελίδα με κάποιον άλλο browser (π.χ. Internet Explorer).
Κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το νέο έντυπο Ε1 για την φορολογική δήλωση 2013, επιλέγοντας το παρακάτω link:


ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε1 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου