Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 02:21:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Επιστρέφονται φόροι εισοδήματος και ΦΠΑ ύψους 3,2 δισ. ευρώ σε 330.000 δικαιούχους
Επιστρέφονται φόροι εισοδήματος και ΦΠΑ ύψους 3,2 δισ. ευρώ σε 330.000 δικαιούχους
Πηγή: Express.gr
 ΤΟ «πράσινο φως» για την καταβολή επιστροφών φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ σε περίπου 330.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδίδοντας εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται αναλυτικά οι διαδικασίες αποπληρωμής των δικαιούχων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, περίπου 255.000 φυσικά πρόσωπα θα εισπράξουν επιστροφές φόρων εισοδήματος συνολικού ποσού 94,3 εκατ. ευρώ εντός των προσεχών ημερών, ενώ περίπου 78.000 επιχειρήσεις θα πάρουν πίσω φόρους εισοδήματος ύψους 1,33 δισ. ευρώ, εντός των επομένων τριών μηνών.

Επιπλέον, το αργότερο σε 3-4 μήνες αναμένεται να έχουν καταβληθεί επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ σε 11.700 επιχειρήσεις.  Χθες μόλις το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στις εφορίες, με επείγουσα εγκύκλιο, για να ξεκινήσουν οι επιστροφές φόρων σε εκκρεμείς υποθέσεις έως 15 Μαρτίου 2013. Η εκταμίευση των χρημάτων μάλιστα θα πρέπει να γίνει εντός 10 ημερών σε όσους δεν έχουν εντοπιστεί με κάποιο φορολογικό παράπτωμα.

Εάν εντοπιστεί σοβαρή παραβατική ή άλλη συμπεριφορά, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δημοσίου ή στην περίπτωση όπου έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου η επιστροφή θα γίνεται μετά από τον έλεγχο του φορολογουμένου ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι οι εφορίες θα πρέπει πρώτα να συμψηφίζουν τα χρέη του φορολογουμένου προς την εφορία με τις επιστροφές φόρου και αν υπάρχει κάποιο υπόλοιπο τότε αυτό το ποσό θα επιστρέφεται στον δικαιούχο. Μάλιστα για επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία και αποδείξεις δαπανών (του 2011) που είχε συγκεντρώσει για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου