Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 16:56:21

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Οι δικαστικοί χάνουν το αφορολόγητο επιδομάτων
Οι δικαστικοί χάνουν το αφορολόγητο επιδομάτων
Πηγή: Express.gr
 ΕΓΚΥΚΛΙΟ η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση την εγκύκλιο τα επιδόματα «ταχύτερης διεκπεραίωσης υποθέσεων και αντιστάθμισης δαπανών άσκησης λειτουργήματος», τα οποία λαμβάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί, δεν απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, παρά το γεγονός από το 2000 έχει εκδοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόφαση που τα χαρακτηρίζει αποζημιώσεις για την κάλυψη των δαπανών άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και προβλέπει ότι ως εκ τούτου πρέπει να απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος.
Επιπλέον με την εγκύκλιο αυτή απορρίπτονται οι αιτήσεις ανάκλησης φορολογικών δηλώσεων των ετών 2009-2012 που υπέβαλαν δικαστικοί λειτουργοί και προβλέπεται ότι οποιαδήποτε παλαιότερη εγκύκλιος που ρύθμιζε διαφορετικά το θέμα των συγκεκριμένων επιδομάτων των δικαστών καταργείται από τις 8-2-2013!
 
Με την ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών ορίζει ότι στην περίπτωση του 25% της βουλευτικής αποζημίωσης η προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία φοροαπαλλαγή είναι δικαιολογημένη, καθώς το τμήμα αυτό της αποζημίωσης των βουλευτών θεωρείται «τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματος». 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου