Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 19:39:11

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Με 22% πέναλτι φόρου θα τιμωρούνται όσοι δεν καλύπτουν το όριο αποδείξεων
Με 22% πέναλτι φόρου θα τιμωρούνται όσοι δεν καλύπτουν το όριο αποδείξεων
Πηγή: Express.gr
ΜΕ πέναλτι-φόρου 22% θα τιμωρούνται οι φορολογούμενοι για το ποσό των αποδείξεων που δεν θα καταφέρουν να συλλέξουν και είναι αναγκαίες για την προβλεπόμενη έκπτωση φόρου στη φορολογία εισοδήματος. Όπως προκύπτει από όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής που ασχολείται με το φορολογικό, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων (το 25% του συνολικού εισοδήματος μέχρι τις 42.000 ευρώ) δεν καλύπτεται από τον φορολογούμενο, θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος, ο οποίος θα υπολογίζεται με συντελεστή 22% επί του «ακάλυπτου ποσού».

Υποχρέωση συλλογής αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος δεν θα έχουν μόνο μισθωτοί-συνταξιούχοι με εισόδημα έως 42.000 ευρώ, για να έχουν την έκπτωση φόρου που αποκλιμακώνεται από τις 2.100 στα 100 ευρώ, αλλά και όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 42.000 ευρώ παρά το ότι δεν θα έχουν καμία έκπτωση φόρου.

Για τους λοιπούς φορολογούμενους, που δεν έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή για τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και τους εισοδηματίες, δεν θα προβλέπεται καμία υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματός τους!

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία που ισχύει τώρα και αφορά τα εισοδήματα του έτους 2012 (για τα οποία οι δηλώσεις θα υποβληθούν από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2013), υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού τεκμαρτού ή δηλούμενου εισοδήματος έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως των πηγών από τις οποίες προέρχονται τα εισοδήματά τους και εφόσον το σύνολο των εισοδημάτων τους δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 60.000 ευρώ. Για περιπτώσεις φορολογουμένων με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ το συνολικό ποσό που πρέπει να καλύπτεται με αποδείξεις ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, δηλαδή στο 25% του ποσού των 60.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 22% επί του «ακάλυπτου» ποσού. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου