Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 09:36:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογική Δήλωση 2016 arrow Ηλεκτρονική υποβολή ΦΠΑ και δηλώσεων
Ηλεκτρονική υποβολή ΦΠΑ και δηλώσεων
Πηγή: Express.gr
AΠO σήμερα 1η Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3) οικονομικού έτους 2010 καθώς και η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που αφορούν τον Απρίλιο 2010, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αναλυτικότερα:

Φορολογία εισοδήματος: Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από τον δικτυακό τόπο www.gsis.gr με την επιλογή «Ε1Ε2Ε3».

Επισημαίνεται ότι, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) οικονομικού έτους 2010 θα ισχύσουν δύο νέες διαδικασίες:

• όταν συμπληρώνονται εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες (πίνακας 4Α), πρέπει να καταχωρούνται πρόσθετα τα στοιχεία (ΑΦΜ ή/και ονοματεπώνυμο-επωνυμία) των εργοδοτών/ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, βάσει των βεβαιώσεων αποδοχών,

• όταν ο ενδιαφερόμενος διαπιστώνει ότι η αναγραφή του δήμου στον Πίνακα 1 είναι λανθασμένη, τον μεταβάλλει επιλέγοντας από την εφαρμογή τον νομό και στη συνέχεια τον σωστό δήμο.

Για τη χρήση της υπηρεσίας, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή: www.taxisnet.gr - «Εγγραφή νέου Χρήστη».

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν διαθέτουν κωδικούς ή τους έχουν χάσει, πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της φόρμας εγγραφής ή την αίτηση επαναχορήγησης κωδικών μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.

Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρέχονται στους πολίτες ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:

Γίνεται εκτεταμένος έλεγχος λαθών κατά την υποβολή της δήλωσης, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό της πιθανότητας να μην εκκαθαρισθεί.

Ο πολίτης ενημερώνεται αμέσως για το πιστωτικό ή χρεωστικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και, κυρίως, εκτυπώνει εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιστοποιητικό. Σημειώνεται ότι η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά και μέσω των ΚΕΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1048/6-3-2003.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση taxisnet@taxisnet.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 210-48.02.552 κάθε εργάσιμη ημέρα από 8:00 έως 18:00.

Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ: Με την τροποποιημένη εφαρμογή, η οποία θα λειτουργήσει εκτάκτως και μόνο για τον Απρίλιο 2010, οι υπόχρεοι θα μπορούν να αναγράφουν, στους αντίστοιχους κωδικούς της ηλεκτρονικής φόρμας, τους πραγματικούς φόρους που αναλογούν στις φορολογητέες εκροές και εισροές του Μαρτίου 2010 εφόσον τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας του ΚΒΣ ή του πρώτου τριμήνου 2010 εφόσον τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του ΚΒΣ. Συγκεκριμένα, ειδικά για την περίοδο αυτή, τα ποσά των φόρων δεν θα υπολογίζονται αυτόματα από το σύστημα αλλά θα αναγράφονται αθροιστικά από τους υπόχρεους, για εκροές και εισροές που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τους παλαιούς όσο και με τους νέους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν από 15-3-2010, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εμφανιζόμενοι συντελεστές στη στήλη που προηγείται εκείνης των κωδικών των φόρων. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου