Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 17:48:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Ευρωεκλογές 2009 arrow Μικρότερη η νίκη του Μπερλουσκόνι στις Ευρωεκλογές στην Ιταλία
Μικρότερη η νίκη του Μπερλουσκόνι στις Ευρωεκλογές στην Ιταλία
Πηγή: ΑΠΕ  08/06/09-03:47

 Ο καταπτοημένος από τα σκάνδαλα πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι κέρδισε τις χθεσινές Ευρωεκλογές, αλλά με ποσοστό όχι μόνο κατά πολύ μικρότερο από τον στόχο του 40% που είχε θέσει, αλλά μικρότερο ακόμη και από εκείνο που είχε επιτύχει στις εθνικές εκλογές του 2008, προκύπτει από τις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων έξω από τις κάλπες.

Απεναντίας, οι σύμμαχοί του αντιευρωπαϊστές της Λίγκας του Βορρά αναμένεται να διπλασιάσουν τον αριθμό των βουλευτών τους στο Στρασβούργο από 4 σε 8, με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ του 9,2-9,5%, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Digis για το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, το Κόμμα του Λαού των Ελευθεριών (Pdl) του "Καβαλιέρε' θα συγκεντρώσει το 35,6%, έναντι του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (Pd), που φθάνει μόλις το 26,3%, ενώ άλλη δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης RAI είναι ακόμη πιο απαισιόδοξη για τον Μπερλουσκόνι, καθώς εκτιμά τα αντίστοιχα ποσοστά των δύο κομμάτων στο 34,5% έναντι 26,5%.

Στις εθνικές εκλογές, ο Μπερλουσκόνι και το κόμμα του είχαν αποσπάσει το 37,38% του εκλογικού ποσοστού.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το κόμμα Ιταλία των Αξιών (Idv) του διαπρύσιου επικριτή της πολιτικής του Μπερλουσκόνι, και πρώην δικαστή- σημαιοφόρου της επιχείρησης κάθαρσης της πολιτικής «Καθαρά Χέρια» Αντόνιο Ντι Πιέτρο, διπλασιάζει τη δύναμή του (4,3 στις εθνικές εκλογές), συγκεντρώνοντας περίπου 8%.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες κατέγραψε μεγάλη πτώση, πάνω από έξι μονάδες εν σχέσει προς τις Ευρωεκλογές του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτεριών (66,7% έναντι 73%). 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου