Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 23:56:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2015 arrow «Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για φόρο σε τραπεζικές συναλλαγές και τυχερά παιχνίδια
«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για φόρο σε τραπεζικές συναλλαγές και τυχερά παιχνίδια
Πηγή: Express.gr
Νέα «κόντρα» ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή δηλώσεις για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές και στα τυχερά παιχνίδια. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξαγγείλει κανέναν φόρο στα τυχερά παιχνίδια, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίστηκε και στη συνάντηση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης είναι η στήριξη του φυσικού δικτύου των υπαρχόντων πρακτορείων της χώρας και των οικογενειακών επιχειρήσεων που το συναπαρτίζουν, ως μια ασπίδα απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα του τζόγου.»

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:


«Επειδή η πολιτική απάτη έχει και τα όριά της, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε ότι στο πρόγραμμά του προβλέπονται φόροι σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο, τα Λαχεία και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, λέγοντας ότι όλα αυτά αποτελούν «προπαγάνδα της Ν.Δ.»

Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό στις 20/5/2013 είχε μεταξύ άλλων εξαγγείλει:
Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων
Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές
Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων
Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:
μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής.
Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία

Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.
Ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται «λίστα γάμου» στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ακούγοντας τα νέα ψέματα της ΝΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι η στόχευσή της είναι η πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αρκούνται στη ζημιά που έχουν ήδη υποστεί μέσω του PSI και της εφιαλτικής ανεργίας που οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους. Τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων. Η μονταζιέρα του κ. Σαμαρά “ξέχασε” να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα “επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ'Α ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών” όπως ρητά αναφέρεται στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα. Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες. Μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική.»

Αμέσως μετά την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ευχαριστούμε πολύ το ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις αρχικές διαψεύσεις και τις ανοησίες περί «μονταζιέρας» αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το σχέδιό του για εξοντωτική φορολόγηση των Ελλήνων. Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις Τσίπρα στις 20/5/2013 για
Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων.
Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Επιβολή έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων.
Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών.
Κάθε άλλο είναι περιττό. Να μας πουν εδώ και τώρα το ύψος των φόρων που θα βάλουν».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου