Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 03:22:41

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2015 arrow Καμπανάκι από ΝΔ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ
Καμπανάκι από ΝΔ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ
Πηγή: Express.gr
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, σχετικά με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη για την «ποσοτική χαλάρωση», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε επί χρόνια στην Ευρώπη και δίνει και σήμερα τη μάχη να επιτευχθεί η «ποσοτική χαλάρωση» που ανακοίνωσε προ διμήνου ο κ. Ντράγκι και να συμπεριληφθεί σε αυτήν η χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που πολέμησε και πολεμάει λυσσαλέα αυτήν την προοπτική, εκβιάζοντας εκλογές και οδηγώντας τη χώρα στην αβεβαιότητα. Ευχόμαστε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει καταστροφικό αποτέλεσμα για την Πατρίδα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου ένα πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 550 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel οι αγορές θα περιοριστούν στο 20 έως 25% του χρέους κάθε χώρας και η Ελλάδα θα αποκλειστεί, επειδή τα ομόλογα της  δεν πληρούν τα κριτήρια ποιότητας.

Η μέση εκτίμηση για το ύψος των αγορών ομολόγων υπερβαίνει το ποσό των 500 δισεκ. ευρώ που είχαν παρουσιάσει στελέχη της ΕΚΤ κατά την παρουσίαση των μοντέλων που είχαν κάνει τον Ιανουάριο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της. Η φημολογία για τα σχέδια του Ντράγκι έχει ωθήσει ήδη το ευρώ σε χαμηλό επίπεδο 11 ετών και η εκροή επενδυτικών κεφαλαίων από το ευρώ συνέβαλε μάλλον στην απόφαση - σοκ της ελβετικής κεντρικής τράπεζας να καταργήσει το ελάχιστο όριο της ισοτιμίας 1,20 φράγκων ανά ευρώ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου