Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 23:44:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2015 arrow Δημοψήφισμα για το χρέος, ζητά ο Γ. Παπανδρέου
Δημοψήφισμα για το χρέος, ζητά ο Γ. Παπανδρέου
Πηγή: Express.gr
Δημοψήφισμα για το Ελληνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, σε συνεννόηση με τους εταίρους και εσωτερική διαβούλευση, πρότεινε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε. Σημείωσε ότι αυτό πρέπει να γίνει για 3 λόγους: 1ον) Γιατί είναι το ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε κυβέρνησης, 2ον) Γιατί εγγυάται ότι καμιά κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα άδικα βάρη ή αποσταθεροποιούν τη χώρα, 3ον) Γιατί θα μπορέσει να αποτελέσει συμβόλαιο και εγγύηση μεταξύ του ελληνικού λαού και των υπόλοιπων λαών της ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε ένα «Ελληνικό Σχέδιο» μεγάλων αλλαγών το οποίο θα οδηγεί στην ομαλή έξοδο της χώρας στις αγορές, θα δείχνει την απόφαση της χώρας για σύγκρουση με τα κακώς κείμενα, θα αυξάνει τη διαπραγματευτική ισχύ στη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους. Σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «λευκή επιταγή» σε κανέναν, επιβάλλεται να υπάρξουν συνεργασίες και όχι πόλωση και πως το «Κίνημα» εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει «λευκή επιταγή» σε κανέναν. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν θεωρεί τις εκλογές «δημοψήφισμα» γιατί σε αυτές επιλέγουμε κόμματα, πρόσωπα και προγράμματα και πως προεκλογικά μπορεί να τάζονται πολλά, παραπέμποντας στην περίπτωση του κ. Σαμαρά με τα «Ζάππεια».

Αναφέροντας τους όρους με τους οποίους θα μπορούσε το «Κίνημα» να συνεργαστεί με την όποια επόμενη κυβέρνηση, σημείωσε ότι το πρώτο είναι να υπάρξει συμφωνία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, το δεύτερο είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. «Έχουμε μια ευκαιρία, μην την σπαταλήσουμε», είπε και χαρακτήρισε ότι η λύση για τη χώρα δεν είναι η έξοδος από το μνημόνιο αλλά πρωτίστως η καταπολέμηση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ισχυρότερο μήνυμα προς τους εταίρους μπορεί να δοθεί με την ανακοίνωση της πρόθεσης να γίνει δημοψήφισμα και επέστησε την προσοχή στη νέα κυβέρνηση να προσέξει τι θα κάνει γιατί γίνονται και ατυχήματα και έχουν ειπωθεί και πολλές υπερβολές. Πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι έχουν την αίσθηση ότι η χώρα δεν θέλει να κάνει αλλαγές. Υποστήριξε ότι η Ευρώπη έχει σκληρύνει επειδή έχει μπει σε φάση μεγαλύτερου εθνικισμού. Επιπλέον, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το χρέος είπε ότι το ΔΝΤ είναι σύμμαχός μας για το χρέος και πως αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί. Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά διότι ενώ αποδέχεται τα δημοσιονομικά μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ δεν αποδέχεται τη θέση του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου