Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, 08:17:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2015 arrow Σαμαράς: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, θα γυρίσουμε στην ύφεση»
Σαμαράς: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, θα γυρίσουμε στην ύφεση»
Πηγή: Express.gr
«Eίμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, έχουμε φτάσει πολύ κοντά, αλλά έχουμε φτάσει και πολύ κοντά στην καθίζηση... Πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξηγώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το διακύβευμα των εκλογών. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών των πολιτών από το 42% στο 33% ανάλογα με τους ρυθμούς της οικονομίας, μείωση στο 15% του φόρου για τα επιχειρηματικά κέρδη, με ενιαίο φόρο για τις επιχειρήσεις, πρόσθετη μείωση, 7% του ΕΝΦΙΑ το 2015. «Βγαίνουμε από τα μνημόνια μπαίνουμε στην ανάπτυξη, τέλειωσε το πάνω για φόρους μόνο κάτω» επισήμανε.

«Η πρώτη κατοικία δεν θα πειραχθεί με τίποτα» διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε ότι θα "πάρω επάνω μου την έννοια της επανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους».

Ο κ. Σαμαράς είπε πως η κυβέρνησή του θα συμφωνήσει με τους δανειστές και θα έχει 7,2 δις ευρώ για να πληρώσει τις υποχρεώσεις, αλλιώς προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών... Ο κ. Γλέζος πρώτος το είχε πει αυτό, εγώ δεν το έχω σκεφτεί ούτε ως εναλλακτική (...) μαχαίρι στις καταθέσεις θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της οικονομίας.»

Πρόσθεσε ότι «θα φτιάξουμε και προληπτική γραμμή στήριξης για προστασία από τους κερδοσκόπους στις αγορές, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ώστε να δοθούν χρήματα όπου υπάρχει πόνος και κοινωνική αδικία".

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, οι αγορές μας εγκαταλείπουν, η οικονομία θα παγώσει και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» τόνισε και πρόσθεσε «Η χώρα χρειάζεται δυνατό τιμόνι, είναι καλαμπούρι ότι είναι ευρωπαϊκό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ...". Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα κάνουμε Σοβιέτ την Ελλάδα να λεει το κράτος τι θα κάνει ο ιδιώτης στους μισθούς».

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε «εμένα Αντώνη με λένε, όχι Αλέξη (...) Ο Τσίπρας είναι λάτρης ενός οικονομικού συστήματος -της Βενεζουέλας- που παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει.»


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου