Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 11:19:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2012 arrow Οριακή διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε τελευταίες δημοσκοπήσεις
Οριακή διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε τελευταίες δημοσκοπήσεις
Πηγή: Express.gr
ΘΟΛΗ παραμένει η εικόνα που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπικές προβλέψεις λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση με διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους. Ειδικότερα χθες δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα δύο νέων μετρήσεων της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα", που εμφανίζει πρώτο κόμμα στην εκλογική επιρροή τον ΣΥΡΙΖΑ με 30% και σε μεγάλη απόσταση από τη ΝΔ, η οποία πάντως προηγείται στην παράσταση νίκης με 39% (έναντι 29% του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ σε γκάλοπ της GPO που πραγματοποιήθηκε για το Mega η ΝΔ εμφανίζει προβάδισμα με βραχεία κεφαλή, ενώ απόλυτη ισοπαλία για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, η οποία δημοσιεύεται τη Πέμπτη στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Μετρήσεις VPRC

Η VPRC διεξήγε μάλιστα δύο δημοσκοπήσεις το τελευταίο δεκαήμερο (η τελευταία μεταξύ 25 και 29 Μαΐου και η προηγούμενη που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Kontra Channel μεταξύ 20 και 24 Μαΐου) στις οποίες κατέγραψε μικρή ενίσχυση (κατά 1,5 εκατοστιαία μονάδα) της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ από το 28,5% (στην πρώτη μέτρηση) στο 30% (ως το μέσον τους εύρους μεταξύ 27,1%, το κατώτερο όριο και 32,9%, το ανώτερο).
Από την πλευρά της η ΝΔ εμφανίζει επίσης άνοδο κατά μισή εκατοστιαία μονάδα, με την επιρροή της να εκτιμάται στη νεότερη έρευνα στο 26,5% (με κατώτερο όριο το 23,7% και ανώτερο το 29,3%).
Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στο 12,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ ανεβαίνουν (σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) από το 7% στο 7,5%, όπως και το ΚΚΕ από το 5% στο 5,5%.
Πτωτικά, αντιθέτως, από το 5,5% στο 4,5%, εμφανίζεται να κινείται η Χρυσή Αυγή όπως και η "Δημιουργία, Ξανά!", που με 2% (από 3% στην πρώτη μέτρηση) φαίνεται να μένει εκτός Βουλής, αφού, κατά την VPRC, η επιρροή της κινείται μεταξύ 1,1% και 2,9%.

Γκάλοπ GPO

Το γκάλοπ της GPO για το Mega καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους (23,4% προς 22,1%). Ωστόσο η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται στα "σημεία", δηλαδή στην παράσταση νίκης, στην ετοιμότητα να κυβερνήσει και στην καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά για την πρωθυπουργία. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις, όπως και η ΔΗΜΑΡ. Αντιθέτως, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή χάνουν σημαντικό μέρος της δύναμής τους, με κατεύθυνση προς τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά. Στο παιχνίδι της εισόδου στη Βουλή μπαίνει η "Δημιουργία, Ξανά", ενώ ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι δέχονται μεγάλες πιέσεις και απομακρύνονται αισθητά από το κατώφλι της Βουλής. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλουν να παραμείνει η χώρα "πάση θυσία" στη ζώνη του ευρώ, αλλά και να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Δημοσκόπηση της Pulse RC

Επίσης, απόλυτη ισοπαλία για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ και επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, η οποία δημοσιεύεται τη Πέμπτη στην εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Το Ποντίκι». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έρχονται ισόπαλοι με 27%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%. Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε πραγματοποιηθεί και πάλι για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και είχε δημοσιευθεί την περασμένη εβδομάδα, στην πρόθεση ψήφου προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22%, ακολουθούσε η ΝΔ με 19,5%, το ΠΑΣΟΚ με 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο, ενώ σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνταν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και η Δημιουργία Ξανά.
Έρευνα VPRC
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής:

ΣΥΡΙΖΑ: 30,0%
Ν∆: 26,5%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5%
ΔΗΜΑΡ: 7,5%
ΚΚΕ: 5,5%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
Δημιουργία, Ξανά: 2,0%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,5%
ΛΑΟΣ: 1,0%
'Αλλο κόμμα: 1,0%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,5%

Έρευνα GPO
Πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 23,4%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,1%
ΠΑΣΟΚ: 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,4%
ΚΚΕ: 5,9%
ΔΗΜΑΡ: 5,1%
Χρυσή Αυγή: 4,2%
Δημιουργία Ξανά: 2,6%
ΛΑΟΣ: 2,0%
'Αλλα κόμματα: 1,3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 0,5%

Έρευνα Pulse RC

ΝΔ: 27,0%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,0%
ΠΑΣΟΚ: 14,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7,5%
ΚΚΕ: 5,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,5%
Χρυσή Αυγή: 5,5%
Δημιουργία Ξανά: 3,0%
ΛΑΟΣ: 1,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,0%


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου