Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:48:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2012 arrow Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue
Πηγή: Express.gr
Παραμένει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ που παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης 24-05-2012.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρόμετρου που διενεργήθηκε την περίοδο από 18 έως 23 Μαΐου 2012,  στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην πρώτη θέση με ποσοστό της τάξεως  του 30%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με 26%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 15,5% που εμφανίζει άνοδο σύμφωνα με την έρευνα. Μετά το ΠΑΣΟΚ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4% ενώ στη Βουλή μπαίνει και η Δημιουργία Ξανά-Δράση με 3%.

Σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης έρευνας της  Public Issue (15-17/5/12) στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξημένα κατά 2% και του ΠΑΣΟΚ κατά 0,5%. Χωρίς μεταβολή τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ. Πτώση 0,5% εμφανίζουν οι ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή.

Στην  παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ. Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές», το 54% πιστεύει ότι πρώτο κόμμα στις εκλογές στις 17/6 θα είναι η ΝΔ, το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 1% το ΠΑΣΟΚ. (Στο προηγούμενο βαρόμετρο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 45% στην παράσταση νίκης και η ΝΔ 42%). Το 54% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, το 12% οικουμενική κυβέρνηση και το 26% αυτοδύναμη μονοκομματική. Από το 54% εκείνων που επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, το 22% θέλει κυβέρνηση Αριστεράς και το 13% ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι πολίτες προτίμησαν με 24% τον Αλέξη Τσίπρα και με 19% τον Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 17%, ο Φ. Κουβέλης με 11%, ο Π. Καμμένος με 7%, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Ν. Μιχαλολιάκος με 2% ο καθένας. Ο Φώτης Κουβέλης έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός με 64% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 49%. Έπονται ο Πάνος Καμμένος με 39% και ο Αντώνης Σαμαράς με 36%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει το 34%, η Αλέκα Παπαρήγα το 19% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 13%. Συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα της εταιρίας, κατά 3 μονάδες έχουν ανέβει τα ποσοστά του κ. Τσίπρα και κατά μία τα ποσοστά των κυρίων Βενιζέλου, Καμμένου και Κουβέλη. Αμετάβλητα παραμένουν τα ποσοστά των υπολοίπων. Στην ερώτηση «Εάν γινόταν σήμερα στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Ευρώ, εσείς τι θα ψηφίζατε», υπέρ απάντησε το 85% και κατά το 12%. Στην προηγούμενη έρευνα υπέρ ήταν το 83% και κατά το 15%.

Σύμφωνα με την άποψη γνωστού δημοσκόπου με τον οποίο επικοινώνησε το express.gr, το ποσοστό αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα ανεβαίνει στο 38% περίπου εξαιτίας του μικρού ποσοστού που μένει εκτός βουλής. Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα κόμματα που δεν κατόρθωσαν να περάσουν το κατώφλι της βουλής είχαν αθροιστικά 19%. 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου