Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 14:20:32

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2012 arrow Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και σε 2 νέες δημοσκοπήσεις
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και σε 2 νέες δημοσκοπήσεις
Πηγή: ΑΠΕ  16/05/12-20:59

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και στο περιοδικό "Επίκαιρα". Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για "Το Ποντίκι", η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο. Σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνται καθένα από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, του ΛΑΟΣ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά.

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα, με το 49% να θεωρεί καλή ή μάλλον καλή την εξέλιξη και το 46% να εκτιμούν ως σίγουρα ή μάλλον καλή εξέλιξη. Ως πλέον δυσαρεστημένοι από τη νέα προσφυγή στην κάλπη εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι.

Στη δημοσκόπηση, εξάλλου, της εταιρίας VPRC, που διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού "Επίκαιρα", το διάστημα από 10 έως 14 Μαΐου, ολοκληρώθηκε, δηλαδή, μία ημέρα πριν το «ναυάγιο» για το σχηματισμό κυβέρνησης, στην πρόθεση ψήφου προηγείται επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 20,3%.
Ακολουθούν η ΝΔ με 14,2%, το ΠΑΣΟΚ με 10,9%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 2,2%, η Δημιουργία Ξανά με 1,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 1,1% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 2,3%. Οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 17,3%, ενώ δεν απάντησε το 6% των ερωτηθέντων.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου