Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 13:41:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow Συμμαχικά σχήματα στους 159 εκ των 325 «καλλικρατικών» δήμων
Συμμαχικά σχήματα στους 159 εκ των 325 «καλλικρατικών» δήμων
Πηγή: Express.gr
 Η ΑΠΟΧΗ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών έφτασε το 50,74% (έναντι 38,97% στον πρώτο γύρο) καθώς ψήφισαν 4,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι στις περιφερειακές και 3,8 εκατομμύρια πολίτες στις δημοτικές εκλογές έναντι 5,99 και 6 εκατομμυρίων την πρώτη Κυριακή της αναμέτρησης αντίστοιχα (σε σύνολο περίπου 9 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων). Στον Δήμο Αθηναίων η αποχή τη δεύτερη Κυριακή έφτασε στο 65,78%, στη Θεσσαλονίκη στο 54,07% και στον Πειραιά 64,30%.

Από τους 325 νέους δημάρχους οι 166 είναι ανεξάρτητοι, οι 19 είναι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και οι 11 ανεξάρτητοι προερχόμενοι από τη Ν.Δ., ενώ οι 129 στηρίχθηκαν από ένα ή περισσότερα κόμματα.

Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξαν οι συμμαχίες στην επικράτηση των νέων περιφερειαρχών και δημάρχων. Από το σύνολο των 325 «καλλικρατικών» δήμων το ΠΑΣΟΚ, είτε μόνο του είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα, επικράτησε σε 73 δήμους, εκ των οποίων σε 18 από τον πρώτο γύρο των εκλογών και σε 55 από τον δεύτερο. Μόνο του κερδίζει, από τον πρώτο και δεύτερο γύρο, 48 δήμους, σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους τρεις, σε συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά 14 και σε συνεργασία με Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά οκτώ.

Η Ν.Δ. κέρδισε μόνη της τους 40 από τους 41 δήμους στους οποίους επικράτησε συνολικά καθώς σε έναν δήμο επικράτησε σε συνεργασία με τον ΛΑΟΣ, εκ των οποίων σε επτά από την πρώτη Κυριακή και σε 34 τη δεύτερη.

Το ΚΚΕ κέρδισε έναν δήμο, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έξι (έναν δήμο σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους και 5 δήμους σε συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά), ο ΛΑΟΣ ένα (σε συνεργασία με τη Ν.Δ.), οι Οικολόγοι Πράσινοι 14 (τρεις με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, έναν με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο με τη Δημοκρατική Αριστερά και 8 σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά) και η Δημοκρατική Αριστερά 35 (έξι δήμους μόνη της). 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου